Genveje


BioanalytikerBioanalytiker

Biokemisk og biologisk detektivarbejde.

Bioanalytikeruddannelsen er en professionsbacheloruddannelse, der tager 3 ½ år. Som bioanalytiker arbejder du i laboratorier, hvor du analyserer biologisk materiale fra mennesker - fx blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. 

Ansøgningsfristen for kvote 1 er den 5. juli 2016. Læs om adgangskravene til uddannelsen.​

Vælg mellem 6 specialiseringer

Bioanalytikeruddannelsen passer til dig, der er interesseret i sundhedsområdet, teknologi og naturvidenskab og kan lide fag som kemi, biologi og sygdomslære. Du kan selv vælge din specialisering på uddannelsen afhængig af dine interesser, og om du har lyst til at koncentrere dig om laboratoriearbejdet, eller om du vil have et job med meget patientkontakt. Patientkontakten kan fx foregå ved, at du tager blodprøver, udfører hjertekardiogrammer, skanninger og måler nervesystemets elektriske funktion. Bioanalytikere fremstiller desuden donorblod og lægemidler.

Job som bioanalytiker

Som bioanalytiker kan du få jobs på hospitalslaboratorier, i lægehuse, fertilitetsklinikker og i biotechindustrien. Nogle bioanalytikere arbejder med forskning på universiteter og i det private inden for medicinalindustrien. Hvis du er rejselysten, så kan du arbejde i udlandet. 

Læs mere om job og karriere

Ny studieordning 2016

Vær opmærksom på, at bioanalytikeruddannelsen har fået ny studieordning. Det betyder, at der vil være ændringer i indhold og tilrettelæggelse af uddannelsen i forhold til det, der er beskrevet på disse sider.

Campus Sigurdsgade på Instagram