Genveje


BioanalytikerBioanalytiker

Biokemisk og biologisk detektivarbejde.

Som bioanalytiker arbejder du i laboratorier, hvor du analyserer biologisk materiale fra mennesker - fx blod- og vævsprøver. Lægen bruger analyseresultaterne til at stille en diagnose, så patienten kan få den korrekte behandling. 

Ansøgningsfristen for kvote 1 er den 5. juli 2016. Læs om adgangskravene til uddannelsen.​

Vælg mellem 6 specialiseringer

Bioanalytikeruddannelsen passer til dig, der er interesseret i sundhedsområdet, teknologi og naturvidenskab og kan lide fag som kemi, biologi og sygdomslære. Du kan selv vælge din specialisering på uddannelsen afhængig af dine interesser, og om du har lyst til at koncentrere dig om laboratoriearbejdet, eller om du vil have et job med meget patientkontakt.

Patientkontakten kan fx foregå ved, at du tager blodprøver, udfører hjertekardiogrammer, skanninger og måler nervesystemets elektriske funktion. Bioanalytikere fremstiller desuden donorblod og lægemidler.

Bioanalytikere er efterspurgte

Som bioanalytiker kan du få jobs på hospitalslaboratorier, i lægehuse, fertilitetsklinikker og i biotechindustrien. Nogle bioanalytikere arbejder med forskning på universiteter og i det private inden for medicinalindustrien. Hvis du er rejselysten, så kan du arbejde i udlandet. 

Læs mere om dine karrieremuligheder

Metropol garanterer feedback til de studerende

Metropol garanterer, at de studerende på alle uddannelserne fremover skal tilbydes feedback på alle større skriftlige opgaver

Campus Sigurdsgade på Instagram