GenvejeHar du lyst til at se mere? Se hele filmen om radiografuddannelsen.

RadiografRadiograf

Som radiograf er du hver dag tæt på mennesker i alle aldre og arbejder med den nyeste teknologi.

Det vigtigste er, at du har lyst til at arbejde med mennesker og teknik. Du behøver ikke være ingeniør for at kunne forstå teknikken, men du skal være åben over for at sætte dig ind i, hvordan den fungerer. Derudover kræver arbejdet, at du kommer tæt på patienterne, kan vise dem respekt og er parat til at yde dem den nødvendige omsorg.

Ansøgningsfristen for kvote 1 er den 5. juli 2016. Læs om adgangskravene til uddannelsen.​

En bred palette

Radiografen arbejder typisk på et hospital og har ansvar for at udføre mange forskellige slags undersøgelser og behandlinger. Radiografer udfører almindelige røntgenundersøgelser af fx knogler, hjerte og lunger. Samt mere komplekse undersøgelser og behandlinger som CT-, MR-, og ultralydscanning, gennemlysning, nuklearmedicinske undersøgelser og stråleterapi.

Din viden er en vigtig brik

Som radiograf behersker du en stor viden om teknologi og menneske, som du bruger til at afdække sygdomme eller medvirker ved behandling. Din viden er dermed en vigtig brik i patientbehandlingen, og du samarbejder tæt med bl.a. læger, sygeplejersker og bioanalytikere.

En fleksibel uddannelse

Som studerende følger du et studieforløb, der veksler mellem teori og klinisk undervisning (praktik), og som giver mulighed for at studere i udlandet. Efter ca. 2 år vælges studieretning inden for enten radiologisk billeddiagnostik, nuklearmedicinsk billeddiagnostik eller stråleterapi. Læs mere om studieretningerne.

Metropol garanterer feedback til de studerende

Metropol garanterer, at de studerende på alle uddannelserne fremover skal tilbydes feedback på alle større skriftlige opgaver

Campus Sigurdsgade på Instagram