Genveje


Familieterapitræf 2019: Relationel EtikFamilieterapitræf 2019: Relationel Etik

D. 7.-8. maj 2019 inviterer vi til familieterapitræf på Københavns Professionshøjskole - som tidligere studerende på diplomuddannelsen i familieterapi (alumne) får du 15% rabat. Kom og blive inspireret og få ny viden omkring etikkens betydning i det relationelle arbejde.

Etikkens betydning for din relationelle praksis

Vi har inviteret Sheila McNamee og Ottar Ness til en faglig workshop med fokus på udvikling af din samtalepraksis. Sheila McNamee er professor i kommunikation ved University of New Hampshire og medstifter og vicepræsident for Taos Institute og Ottar Ness er ph.d. og familieterapeut. Begge hovednavne har stor erfaring med såvel den kliniske praksis, som forskning omkring terapi og relationel praksis. 

Du vil altså få stor inspiration, uanset om du arbejder med klassisk terapeutisk arbejde eller om du bevæger dig i en af de mange arbejdsfelter, der ligger sig i nærheden af den terapeutiske kontekst og som har fokus på forandringsskabelse, relationens betydning og samtalen som redskab for udvikling. Efter workshoppen vil du have fået ideer og perspektiver på etisk handling i din praksis.

I workshoppen vil vi sætte fokus på, hvordan du i din praksis kan: 

 • Arbejde relationelt etisk i din daglige samtalepraksis 
 • Kan forholde dig til etiske udfordringer i din egen faglige kontekst

Specifikke emner på dagene er bl.a. 

 • Transformativ dialog og de mange relationelle praksisser
 • Arbejde med den voksne, barnet, den unge, familie og netværk ud fra en relationel etik 
 • Samskabelse og anerkendende samtaler med børn, unge og deres betydningsfulde voksne

Deltagelse  masterclass - oven i pakken 

Når du tilmelder dig træffet, får du samtidig mulighed for at tilmelde dig til masterclass emd både Peter Rober, Jim Wilson og Nora Bateson. Masterclass er et ekstra gratis tilbud til dig, der ønsker lidt ekstra faglig fordybelse i forlængelse af træffet. 

 • Masterclass med Peter Rober og Jim Wilson mandag d. 6. maj 
 • Masterclass med Nora Bateson torsdag d. 9. maj. 

25 års jubilæum

Det er 25 år siden familieterapiuddannelsen havde sin opstart under professionshøjskolen. I løbet af de to dage vil vi fejre diplomuddannelsen i familie¬terapis 25 års jubilæum – både ved historiske nedslag, fortællinger om uddannelsen, og en paneldialog om familieterapi anno 2019 – hvad er fremtiden for familieterapi og relationel praksis? Der vil deltage nogle af de undervisere, der har haft stor betydning for uddannelsen igennem de 25 år og vi håber ligeledes at se studerende fra mange af årgangene. Det vil være muligt at få lavet holdbilleder – så lok dine studiekammerater med og få samtidig en opdatering på, hvad de går og laver nu.  

Opstart af alumnenetværk 

Vi ønsker at skabe et stærk fagligt netværk for de studerende, der gennem årene har været tilknyttet familieterapiuddannelsen. Vi står på en fælles stærk faglig platform i form af uddannelsen. Men kunne vi ikke godt drage viden af hinanden også efter endt uddannelse? Vi ønsker på jubilæumstræffet at skyde et stærkt alumnenetværk i gang. Hvad et sådan alumne netværk skal indeholde, kan du være med til at have indflydelse på.

 • Skal det have fokus på, at fastholde netværk blandt dem man allerede kender fra sit hold eller skal det skabe mulighed for nye bekendtskaber?
 • Skal det styrke faglig sparring og kvalificering af hinanden familieterapeutiske kompetencer – også efter uddannelsen?
 • Skal det give mulighed for supervisionsgrupper eller måske, at man kan få en mentor i en mere erfaren familieterapeut?
 • Eller er der noget helt andet, der er relevant for dig?

Kom og deltage i opstart af et sådan netværk, bidrag med ideer til hvad der vil være til gavn for dig og din faglighed, hvad gør os til en stærk fælles faglighed og hvorledes kan vi bruge hinanden fremover. Der vil være mulighed for at deltage i workshop omkring dette om eftermiddagen på træffets dag 2.

Vi håber at se jer til nogle faglige, spændende og festlige dage i maj 2019. 

Tid og sted

Tirsdag den 7. maj kl. 10.00 - 20.00
Onsdag den 8.maj 2019 kl. 9.00 - 16.00

Københavns Professionshøjskole

Sigurdsgade 26, 2200 København N

Pris og tilmelding

Pris 
3.750 kr. inkl. moms.

Tilmeld dig her

Kontakt