Genveje


Studerende svedte i pedalerneStuderende svedte i pedalerne

Af Maria Djurhuus Petersen
21. juni 2012

Fredag den 15. juni tog de studerende forskud på Tour de France, da de cyklede Metropol Etapen i foyeren på Sigurdsgade 26.

17 kilometer op ad bjerget Col de Galibier på tid. Der var, hvad studerende fra Metropol prøvede kræfter med i fredags. Og tilslutningen var stor.

”Det er jo en konkurrence om at komme først, så det bjergtagede deltagere og tilskuere,” fortæller en af de to initiativtager, Steven Olesen.Syv af Metropols uddannelser var repræsenteret, og det var for alle en stor oplevelse at sidde på professionelle racercykler med computer, cykelsimulator og projektorer.

Deltagere havde inddelt sig i hold á tre personer og kunne skifte rytter så ofte, de ville.

Flere forbipasserende var ”svedmisundelige” på den energi, som blev trådt i pedalerne. Og nogle var ærgerlige over, at de ikke havde nået at tilmelde sig, fortæller initiativtager Andreas Bjerregaard.

Vandt fribillet til fest

Selve eventen var arrangeret af Active Partners, og udstyret var udlånt af Webike på Frederikssundsvej.

Bag Active Partners gemmer sig de to fysioterapeutstuderende Andreas Bjerregaard og Steven Olesen, som for nylig vandt 10.000 kroner til det nystartede cykelhold på Metropol ved en konkurrence afholdt af Academic Books. Pengene skal bruges til at styrke det tværfaglige miljø på Metropol.

Sideløbende med cykelkonkurrencen var der også lodtrækning om fribilletter til Metropol årsfest og flere klippekort til kantinens kaffeordning.


Vinderne af tre gavekort á 100 kr. til Academic Books blev:

Kaare, Jonas og Kasper med en tid på Col De Galibier på 50.02 minutter.
Resten af vinderne har modtaget direkte besked.

På cykelmandskabets Facebook-side kan du se flere billeder fra Metropol Etapen.

Metropols Cykelmandskab afholder fælles cykeltræning hver torsdag hele sommeren.
Læs mere om holdtræningen her: Nu kan du cykle fra dine venner