Genveje


Modtager legater for 20.000 kronerModtager legater for 20.000 kroner

Af Maria Djurhuus Petersen
12. juli 2012

To studerende fra Metropol har hver fået 10.000 kroner af Nordea-fonden til deres praktikophold i udlandet.

Et praktikophold på et hospital i Kenya eller på den danske ambassade i Bulgariens hovedstad Sofia.

Det er, hvad to studerende fra Metropol bruger de legatpenge til, som de modtager fra Nordea-fonden. Ud af 1956 ansøgninger modtog 349 kandidat- og professionsbachelorstuderende i alt 3,84 millioner kroner i legater til ophold i udlandet.

Vil udfordres i Afrika

Den 31-årige sygeplejestuderende Peter Johan Eskekilde Køster fra Metropol drager i midten af august ti uger til Kenya, hvor han skal arbejde på et hospital.

”Jeg forventer at få sat mine færdigheder på spil og arbejde på en helt anden måde end i Danmark. Når ressourcerne er knappe, er man nødt til at få det til at fungere med det, man har,” forklarer han.

Peter Johan Eskekilde Køster har allerede haft udgifter på omkring 25.000 kroner alene til opholdet og rejsen, så pengene fra Nordea luner:

”Med legatet bliver der til lidt ekstra, så mit ophold ikke bliver et spørgsmål og ren overlevelse. Jeg håber også på at få råd til et nyt kamera.”

Arbejder under det danske EU-formandskab

Også Ole Rydahl Svensson, 26 år, der læser Offentlig Administration på Metropol modtager 10.000 kr. til sit praktikophold ved den danske ambassade i Sofia.

Ole Rydahl Svensson har allerede været i praktik siden januar og har omkring tre uger tilbage af sit praktikophold. I Bulgarien arbejder han med "public diplomacy."

”Min uddannelse er forholdsvis ny, så det har været fedt at opleve, at mine studiekompetencer kan bruges i det virkelige liv,” fortæller han.

Under praktikopholdet har Ole Rydahl Svenssons arbejde særligt været centreret omkring det danske EU-formandskab:

”Jeg har været med til at promovere Danmark og f.eks. arrangeret en klassisk koncert med dansk musik og vist danske dokumentarfilm.”

Snart skal Ole Rydahl Svensson have lidt ferie.

”Men først skal jeg lukke de projekter ned, som vi har kørt og lave en overlevering. Alt skal jo dokumenteres i det offentlige,” siger han med et smil.

Fakta: Syv millioner årligt fra Nordea-fonden

• Næste ansøgningsfrist er 1. november 2012 via digitalt ansøgningsskema på www.nordeafonden.dk
• Nordea-fonden uddeler årligt 7 mio. kroner i legater, der skal understøtte, at studerende kan rejse ud i verden og tage en del af deres uddannelse dér med henblik på blandt andet at tilegne sig faglige kvalifikationer, der ikke kan opnås på uddannelsesinstitutionen i Danmark. To millioner af dem bliver givet til studerende på professionshøjskolerne.
• Antallet af ansøgninger om et legat har været støt stigende de seneste år.

Kilde: Tine Wickers, Kommunikationschef i Nordea-fonden

Presse på Metropol

Pressekonsulent
Thomas Moos Jensen
Tlf: 26235658

Chrisitian Twitter

Følg Christian på Twitter

Er du nysgerrig på livet som studerende? Følg Christian, som tweeter om sit studieliv både inden og uden for Metropols mure.

@c_hammernielsen


--- nyt fra Laura----