Genveje


Studerende modtager royalt legatStuderende modtager royalt legat

Af Irene Larsen
05. marts 2013

Den 4. marts 2013 blev tre danske studerende på studieophold i Tasmanien de glade modtagere af Kronprinsesse Marys legat. Den ene af dem var sygeplejestuderende Simon Knudsen fra Metropol.

Sygeplejestuderende Simon Knudsen modtager Kronprinsesse Marys legat Ligesom en anden modtager af samme legat, Helle Susgaard Mouritzen, VIA UC, følger Simon i øjeblikket et modul i akut sygepleje på School of Nursing and Midwifery på University of Tasmania. Forleden fik Simon og de to andre modtagere overrakt legatet på 2000 $ af Kronprinsesse Mary’s søster, Jane Donaldson.

”I bedømmelsen ser de på, hvad du har lavet før hen, og hvad din motivation er for at komme til Tasmanien. De har blandt andet hæftet sig ved, at jeg havde arbejdet frivilligt for handicappede børn i England. Jeg havde beskrevet, hvordan det havde udviklet mig meget, og at jeg var sikker på, at et ophold i Tasmanien ville gøre det samme, sygeplejefagligt såvel som personligt,” forklarer Simon i en mail til sin internationale koordinator på sygeplejerskeuddannelsen.

Har travlt på sit praktiksted

Opholdet i Tasmanien lever til fulde op til forventningerne, fortæller Simon i sin e-mail.

”Det går bare super godt her i Tasmanien! Når jeg ikke er på afdelingen og er i gang med at tage blodprøver, give medicin, indstille droppetæller, yde sårpleje, mobilisere patienter, fjerne sting og overdrage minimum tre patienter til den næste sygeplejerske, så rejser jeg Tasmanien tynd. Og hvor er her bare fantastisk,” skriver Simon.

Simon understreger, at ikke alene er Tasmanien er et dejlig sted. Han har også mødt en høj sygeplejefaglig kompetence, man kan meget lære af. Så han håber, at flere i fremtiden får et studieophold i stil med hans eget.

Sygeplejestuderende Simon Knudsen (tv) sammen med de to andre modtager af Kronprinsesse Marys legat 

Kronprinsesse Marys søster, Jane Donaldson (th), hilser på sygeplejestuderende Simon Knudsen (tv) og de to andre modtagere af Kronprinsesse Marys legat til  studier i Tasmanien.

Festivitas i vente

I april er Simon og de øvrige legatmodtagere inviteret til en stor banket på Universitet i Hobert, hvor de blandt andet skal møde Kronprinsesse Mary's søskende og rektor. I juni følger så et møde med kronprinsessen selv.

”Det er helt vildt og surrealistisk, men meget spændende og meget overvældende”, slutter en glad og stolt legatmodtager.

Sygeplejestuderende Simon Knudsen (tv) sammen med de to andre modtager af Kronprinsesse Marys legat

--- nyt fra Laura----