Genveje


"Jeg vil bruge mit hoved med mine hænder""Jeg vil bruge mit hoved med mine hænder"

Af Julie Buchholtz Nordheim Rasmussen
10. oktober 2013

Studerende på Katastrofe- og Risikomanager Louise Villadsen Nielsen er pt. i praktik hos FN’s Fødevareprogram. Drømmen er et job i en flygtningelejr.

”Da jeg sad i 3.g og var nået til det punkt, hvor jeg skulle finde ud af, hvad jeg ville læse, vidste jeg det stadigvæk ikke. Derfor stak jeg hovedet ind til studievejlederen. Hun spurgte, hvad jeg var god til, og hvad jeg synes var interessant, og ærligt svarede jeg: ”Jeg kan godt lide at organisere og danne et overblik.” Studievejlederen forslog uddannelsen til Katastrofe- og Risikomanager på Metropol. Det viste sig at være lige noget for mig,” fortæller Louise, som går på 13. modul og snart skal skrive bachelor. 

Billede af Louise i FN-byenLouise er 23 år gammel og sidder som én ud af fire praktikanter i den store arkitekttegnede FN-bygning i Nordhavnen. Bygningen har solceller på taget og regnvand i toiletterne, men indretningen og designet er ikke glemt. Den snoede sorte trappe, som udgør hjertet af konstruktionen, står i skarp kontrast til de hvide vægge. Louises øjne lyser op, da hun begynder at forklare om sit praktikophold. 

På fornavn med Master Fatman

På en normal hverdag starter Louise med at møde ind klokken 09.00. Det første, hun gør, er at danne sig et overblik over, hvad der er blevet skrevet om FN’s Fødeprogram i de nordiske lande. Medieovervågningen oversætter hun til engelsk og bagefter bliver den sendt til hovedkontoret i Rom. På den måde er organisationen opdateret på, hvad der rører sig i Danmark. 

”Det handler om at gøre et kompliceret emne let tilgængeligt, og få budskaberne ud, så alle kan forstå det. Til det bruger vi primært de sociale medier, hvor udfordringen eksempelvis er at få kogt de problemstillinger, FN’s Fødevareprogram har, ned til 140 tegn på Twitter,” siger Louise. 

Selvom hun er begejstret for de sociale medier, er det vigtigt, at hun ikke forsvinder bag skærmen. 

”Jeg har fx været ude til et arrangement med kampagnen Stop Madspild, hvor jeg interviewede folk om deres syn på emnet. Deres budskaber sendte jeg ud via Twitter-profilen for FN’s Fødeprogram. Fx fangede jeg Master Fatman, eller Morten som han egentlig hedder, til en kort kommentar. Han sagde, at der er mange der sulter i verden, og at vi skal blive bedre til at mindske madspild. Og det twittede jeg så ud.”

En kop med FN-logo Udover at arbejde med de sociale medier har Louise også udfærdiget en rapport om de danske donationer fra FN’s Fødevareprogram til Syrien. Den rapport blev sendt til den danske ambassadør i det krigshærgede land. 

”De donationer har jeg også twittet om. Det er spændende at arbejde med aktuelle problemstillinger i lande med store udfordringer.” 

Fremtiden ligger i udlandet

Selvom Louise stadig er i gang med praktikken, har hun allerede en idé om, hvad hun vil.

”Jeg kunne godt tænkte mig at arbejde i en flygtningelejr engang og være med til at løse opgaver, som ellers ikke ville være blevet løst, men som er essentielle for, at samfundet kan udvikle sig. Man kan sige, at jeg vil bruge mit hoved med mine hænder. Både være strategisk og praktisk på samme tid.” 

Louises læderstøvlet laver en let trampelyd, mens hun viser rundt i bygning. Hun smiler og fortæller livligt om sine fremtidsønsker. Som hun står der i sin formsyede lysegrønne blazer og sorte cowboybukser, ligner hun umiddelbart ikke én, der er klar til at sendes ud til verdens brændpunkter. Men tag ikke fejl.

”Jeg befinder mig rigtig godt i et par kakigrønne bukser og en hvid T-shirt,” siger Louise.

Nyheder om Ledelse & Administration

Presse på Metropol

Pressekonsulent
Thomas Moos Jensen
Tlf: 26235658

Louise Villadsen

Følg Louise på Twitter

Er du nysgerrig på livet som studerende? Følg Louise, som tweeter om sit studieliv både inden og uden for Metropols mure.

@MissVilladsen