Genveje


Indhold og opbygningIndhold og opbygning

Kurset er bygget op over otte sessioner. Syv sessioner foregår som internater af tre dages varighed på eksklusive kursussteder i Danmark og én session – der ligger midt i forløbet – er et studieophold af 4,5 dages varighed ved et ledende internationalt universitet.Samlet består KIOL af ca. 25 undervisningsdøgn, et indledende interview i København, samt to dages medvirken til interview i andre KIOListers organisationer. Hertil kommer rejsetid i forbindelse med den internationale session.

Startskuddet er et individuelt afklaringsforløb

Som indledning til KIOL skal du deltage i et individuelt afklaringsforløb. Du får foretaget en 360 graders analyse og på baggrund af denne, kombineret med dine egne udviklingsønsker, vil du gennem en to timers introsamtale med KIOL-konsulenter kunne formulere dine personlige og faglige læringsmål for KIOL. Din 360 graders analyse er fortrolig og vil kun blive læst af dig selv, medlemmer af din KIOL-gruppe og KIOL-konsulenterne.

Samtalerne foregår i København i august måned, umiddelbart før kursets start.

Få mere information om optagelseskriterier og tidsfrister

Syv sessioner på internat og et internationalt studieophold

Et fuldt KIOL forløb består af otte sessioner, hvoraf den ene session er et 4,5 dages studieophold på et ledende, internationalt universitet. Årgang 2014 var på University of California, Berkely, mens årgang 2015, 2016 og 2017 var på Kennedy School of Government, Harvard University. KIOL årgang 2018's internationale session går til Silicon Valley i USA med titlen ’Public Governance in a Digital Era’ og rummer undervisning på bl.a. Stanford Universitet. Der er få eller ingen formelle krav til forberedelse på forløbet, men du vil løbende blive anbefalet relevant læsemateriale. 

Se uddrag af programmet for et tidligere KIOL holds ophold på Harvard

På sessionerne får du, som del af en "master class", mulighed for at arbejde med materialet i forhold til din egen organisation og aktuelle problemstillinger. Du vil kunne diskutere med og få input fra de øvrige deltagere, ligesom du vil kunne bidrage til diskussioner omkring problemstillinger og ledelse i andre organisationer.

Læs om kursuslederne på KIOL og se et udsnit af vores eksterne oplægsholdere

Temabaserede sessioner

Hver session har sit særlige tema. Trods løbende ændringer består forløbets sessioner normalt af følgende indholdstemaer:

1. Personligt lederskab – personlig ledelsesfilosofi og praksis 
2. Ledelse af andre – relationer og retning
3. Ledelse i organisationer – kontekst, struktur og kultur 
4. Strategisk ledelse – forandring og mål
5. Studieophold på udenlandsk universitet
6. 360 gr. feedback og nye perspektiver på eget lederskab
7. Ledelse og kommunikation 
8. Efter KIOL - nye læringsmål og personlig strategi

 


Se eksempler på sessionsprogrammer fra tidligere KIOL hold her.

Undervisningsform på forløbet

Sessionerne på KIOL kombinerer fælles oplæg med dialog og casebaseret arbejde i KIOL-netværksgrupper. I KIOL-netværksgrupperne sættes du sammen med ligestillede, og I indgår her i et intensivt samarbejde, som er baseret på åbenhed, gensidig inspiration og teamlæring.

Personlig coaching

Der er mulighed for at få personlig ledelsescoaching, som en del af KIOL. Coaching er integreret i den indledende samtale samt i session seks. Du har derudover mulighed for at tilkøbe yderligere coach-sessioner fra vores konsulenter, som er tilknyttet netværksgrupperne. 

KIOL indeholder desuden kulturelle indslag samt tid og rum til faglig og personlig eftertanke.