Genveje


SundhedsteknologiSundhedsteknologi

Metropols eksperter inden for dette område, som kan kontaktes med forespørgsler inden for hvert deres vidensfelt. Se nedenfor, hvem de er og hent deres billede i høj kvalitet ved at klikke på selve billedet.

Carsten Ammitzbøl Lauridsen, lektor, ph.d., Institut for Teknologi, Radiografuddannelsen

Jeg har massiv klinisk og akademisk erfaring i radiografi med fokus på CT-scanninger, kræft og kvantitativ metode. Computed Tomography-teknikken adskiller sig fra røntgen ved, at man benytter en mere avanceret metode til at registrere strålerne og en computer til at sætte målingerne sammen til et billede.

Lisbeth Elvira de Vries, adjunkt, ph.d., Institut for Teknologi, laborantuddannelsen

Jeg underviser og forsker inden for det bioteknologiske område, hvor jeg interesserer mig for genteknologi og mikrobiologi. Jeg arbejder med analysemetoder til kortlægning af DNA (såkaldt next generation sequencing). Mit forskningsfokus og ekspertiseområde er karakterisering af antibiotikaresistensgener og mobile genetiske elementer i forskellige bakteriepopulationer.

Lars Holm Rasmussen, docent, ph.d., Institut for Teknologi, laborantuddannelsen

Jeg er ekspert på det kemiteknologiske område, hvor jeg interesserer mig for udvikling af nye analyser af biologisk aktive stoffer i fødevarer, planter og miljø. Mit fokusområde er naturligt forekommende giftstoffers kemi i miljøet.

Leif Kofoed Nielsen, docent på bioanalytikeruddannelsen

Jeg er ekspert inden for klinisk immunologi. Jeg har især har arbejdet med immunkemisk analyseudvikling, kloning, prokaryot og eukaryot ekspression samt proteinoprensning. Derudover har jeg en stor interesse i at gøre forskning til en integreret del af bioanalytikeruddannelsen.

Minna Fyhn Lykke Lladó, lektor, Institut for Teknologi, bioanalytikeruddannelsen

Jeg er ekspert i klinisk mikrobiologi og beskæftiger mig med diagnosticering og resistensbestemmelse af de hyppigste sygdomsfremkaldende bakterier – typisk tarmbakterier, streptokokker og stafylokokker, som kan give os infektioner i eksempelvis urinveje, luftveje og sår.

Søren Frank Jørgensen, lektor, Institut for Teknologi, bioanalytikeruddannelsen

Jeg er ekspert i biokemiske analyser til diagnostik, og jeg interesserer mig for, hvordan vi sikrer, at danske hospitalslaboratorier leverer analyseresultater af høj kvalitet. Særligt arbejder jeg med analyser, der undersøger blodets evne til at koagulere. Den type analyser vurderer både risikoen for blødninger (fx i forbindelse med voldsomme skader) og risikoen for blodpropper.

Maja Bruvo Lazovic, adjunkt, ph.d., Institut for Teknologi, Radiografuddannelsen

Jeg forsker i ørespytkirtlers forandringer efter stråleterapi hos patienter med hoved- og halskræft. Jeg er ekspert i mikrobiologi og anatomi samt forskningsmetodologi og statistik. Jeg er uddannet geolog med en sundhedsvidenskabelig ph.d. fra Københavns Universitet.

--- nyt fra Laura----