Genveje


Moms og deleøkonomiMoms og deleøkonomi

Bliv klogere på de momsretlige problemstillinger, som følger af en stigende deleøkonomi.

​Dette kursus udbydes kun som rekvireret kursus til virksomheder - det kan ikke tilmeldes individuelt.

Deleøkonomi bliver mere og mere udbredt. Vi lejer vores bolig ud via Airbnb, finder en at køre med via GoMore og når huset skal gøres rent, finder vi vores rengøringshjælp via HappyHelper. På kurset undersøges de momsretlige konsekvenser som følger af denne udvikling.

Det faglige indhold

På kurset beskæftiger vi os med afgrænsninger mellem private aktiviteter og selvstændig økonomisk virksomhed. Vi ser på, hvem der er momspligtig, hvad der skal betales moms af, og hvornår der er tales om formidling af ydelser.

Emnerne bliver behandlet i forhold til sælgere, købere og formidlere af disse tjenester.

Det får du ud af kurset

Efter kurset kender du de momsretlige problemstillinger, som ofte forekommer i forbindelse med deleøkonomi. Du vil være i stand til at identificere problemstillinger og løsninger således, at du kan vejlede, rådgive eller gennemføre kontrol inden for området.

Målgruppe

Medarbejdere som forventes at skulle beskæftige sig med rådgivning, vejledning eller kontrol på momsområdet. Det forventes, at du har et grundlæggende kendskab til momsområdet, som eksempelvis er svarende til en diplomuddannelse i skat, registreret revisor, skatterevisor, ToldSkat fuldmægtig eller tilsvarende.

Underviser 

Underviser på kurset er adjunkt ved Københavns Professionshøjskole, Ulla Margrethe Hansen, som har udgivet artiklen "Momsmæssige udfordringer ved deleøkonomi", tfs 2018, 388. 

Kontakt

Fagligt ansvarlig

Helle Pehrson
Tlf. 5138 0455 
hlpe@kp.dk

Kontakt

Kontakt os hvis du har spørgsmål til tilmelding eller hvis du har brug for yderligere information.

Kontakt os på

Tlf. 72 48 75 40 / kursus@kp.dk

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Åbningstider i uge 28 til 31 
kl. 9.00-12.30