Genveje


Udlændingelovens regler om familiesammenføringUdlændingelovens regler om familiesammenføring

Få et overblik over reglerne om familiesammenføring i Udlændingeloven og indsigt i, hvad Danmarks internationale forpligtelser betyder, når det kommer til reglerne om familiesammenføring.

Kurset giver dig en gennemgang af reglerne om familiesammenføring efter Udlændingeloven. Gennemgået bliver således reglerne om ægtefællesammenføring, samt reglerne for opholdstilladelse for børn og andre familiemedlemmer.

I løbet af dagens stiftes også bekendtskab med nogle af Danmarks internationale forpligtelser, som reglerne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention om beskyttelsesværdigt familieliv, samt hvordan forholdene for familiesammenføring er for personer, der har opholdstilladelse som flygtning i Danmark, og hvilke sondringer der følger af loven.

Det faglige indhold

Kurset inkluderer de vigtigste regler for familiesammenføring i Udlændingeloven. Ligeledes inddrages Danmarks internationale forpligtelser, herunder den Europæiske Menneskerettighedskonvention, i forhold til deres indflydelse på reglerne om familiesammenføring.

Vi gennemgår bl.a.

Ægtefællesammenføring
- Retsgyldige ægteskaber og faste samlevende
- Beskyttelsesværdigt familieliv i henhold til de internationale konventioner
- Integrationsvurdering

Reglerne for opholdstilladelse til børn

- Integrationsvurdering
- Afledt opholdsret efter EU-retten
- Samværsager

Muligheden for familiesammenføring med andre familiemedlemmer

 

Det får du ud af kurset

Du får en indføring til reglerne om familiesammenføring efter udlændingeloven og sammenspillet med de internationale konventioner.

Du bliver klædt bedre på til at kunne vejlede bl.a. udlændinge om deres retsstilling, hvordan de søger familiesammenføring, hvilke overvejelser de skal gøre sig, samt hvilken dokumentation, der skal indhentes.
 

Arbejdspladsens udbytte

Arbejdspladsen kan forvente, at deres medarbejder bliver bedre klædt på til at rådgive, deres bruger om reglerne for familiesammenføring, hvilket er særligt relevant for nyankommne flygtninge.

Målgruppe

Kurset henvender sig til medarbejdere der sagsbehandler i kommuner, herunder socialrådgiver, rådgiver i private organisationer/NGO og andre, der hjælper eller vejleder udlændinge i forbindelse med familiesammenføring.

Kontakt

Kontakt os hvis du har spørgsmål til tilmelding eller hvis du har brug for yderligere information.

Kontakt os på

Tlf. 72 48 75 40 / kursus@kp.dk

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Åbningstider i uge 28 til 31 
kl. 9.00-12.30


Tilmelding og information

Åben for tilmelding

Navn
Sted
Startdato
Pris: kr. 3.500,-
Tilmelding: 02. okt. 2020