Genveje


Konference: Faglighed i administrationen 5. november 2019Konference: Faglighed i administrationen 5. november 2019

Det meningsfulde arbejdsliv

Konferencen Faglighed i administrationen er dagen, hvor vi sætter fokus på dig og dine kompetencer.

I år er temaet 'Det meningsfulde arbejdsliv', og vi byder på oplæg af bl.a. Lene Tanggaard, professor fra Aalborg Universitet, som vil gøre os klogere på, hvordan følelser er kommet på mode, når det gælder ledelse og organisationsudvikling. Hør hende fortælle om dilemmaerne, der opstår, når følelserne trænger sig ind på os, om vi vil det eller ej, i arbejdslivet. Læs mere i programmet forneden.

Programmet er sammensat med en god blanding af faglige og underholdende indlæg. Det er lærerigt, inspirerende, måske provokerende, men absolut ikke kedeligt! Der er fart over feltet og højt humør når vores talentfulde og engagerede oplægsholdere, deler ud af viden, erfaringer og eksempler fra hverdagen.

Kom og lad dig bevæge, betage og begejstre, sammen med dine kolleger på tværs af den offentlige sektor.

Mød blandet andet Hella Joof, Erik Nielsen, Kim Kristensen, Lene Tanggaard og Majken Matzau.

    

Program

Læs mere om de enkelte oplæg i menuen længere nede på siden.

Kl. 9.00

Godmorgen og velkommen
v/konferencier Helle Mylund Jacobsen, Københavns Professionshøjskole

Arbejdsmiljø og arbejdsglæde i Rødovre Kommune
v/Borgmester Erik Nielsen, Rødovre Kommune

Erik Nielsen, der har været borgmester i Rødovre Kommune gennem mere end 25 år, åbner konferencen og fortæller om den særlige indsats i kommunen, der startede tilbage i 2008. 

Kl. 9.30

Følelser og mening i arbejdslivet
v/Lene Tanggaard, professor fra Aalborg Universitet

Når det gælder ledelse og organisationsudvikling, så er følelser kommet på mode. Men hvorfor skal vi beskæftige os med følelser i arbejdslivet? Og hvordan kan følelser være et middel til at effektivisere og skabe øget velfærd?

I sit oplæg vil Lene Tanggaard gøre os klogere på dilemmaerne, når følelserne trænger sig ind på os, om vi vil det eller ej, i arbejdslivet.

Kl. 10.30 

Pause

 Kl. 11.00

Følg mig - evnen til at gå forrest, når det gælder
v/Kim Kristensen, dronningens ceremonimester

Med baggrund i sine erfaringer giver Kim Kristensen en række effektive redskaber til at skabe en unik strategi med konstant fokus på retning og high performance samt viljen til at sætte drømmeholdet. Det er fundamentet for ledelse i verdensklasse. 'Følg mig' er et opgør med Rambo-ledelse og kæft, trit og retning.

 Kl. 12.00

Frokostbuffet

 Kl. 13.00

Få energi med hjem til kontoret - øvelser med elastik
v/Christina S. Brethvad, indehaver af Pilatesstudiet Østerbro

 Kl. 13.30

​Spot stressen, før stressen spotter dig
v/Majken Matzau, direktør, cand.psyk.aut., Matzau Erhvervspsykologer ApS

Majken Matzau punkterer en række populære myter om stress og forklarer, hvad stress er, samt hvordan man spotter og stopper det i opløbet. Hun vil løfte sløret for kilderne til stress i arbejdslivet såvel som i privatlivet. Det er nemlig nogle helt andre faktorer, der udløser stress, end de fleste tror.

 Kl. 14.30

Pause med kaffe/te, kager og frisk frugt

 Kl. 15.00

Der er regler for alt - heldigvis
v/Hella Joof, skuespillerinde, filminstruktør og komiker

Med udgangspunkt i 25 meget konkrete livsråd formuleret i bogen "Papmachereglen" - og andre glimrende leveregler fra "livets lovsamling", fortæller Hella Joof med mere end et komisk strejf af genkendelighed om sine livserfaringer på godt og ondt. 

Kl. 16.00 Tak for i dag!

Under hele dagen har vi besøg fra Tanke-streg.dk v/Mette Jeppesen

Mette vil fange de vigtigste pointer og hovedbudskaber i ord og streg og præsentere dem på en sjov, inspirerende og huskværdig måde. Mettes rolle som visuel referent er at lytte, sortere informationer og strukturere dem, og dermed give os et godt overblik over dagens budskaber og som vi bagefter kan bruge til at huske indholdet fra denne dag.

Et visuelt referat er en stor tegning, som Mette tegner på konferencen. Efter konferencen sendes tegningen ud til alle deltagerne i en digital version.

Praktiske informationer

Tid: 5. november 2019 kl. 9.00 - 16.00. Morgenmadsbuffet fra kl. 8.30

Sted: Crowne Plaza Copenhagen Towers, Ørestads Boulevard 114-118, 2300 København S, Danmark 

Pris: 3.295 kr. ekskl. moms. 

Kontakt:
Tina Myken
timy@kp.dk
Tlf.: 2429 6534

Sådan kommer du til hotellet


                       Tilmeld dig konferencen her

 • Arbejdsmiljø og arbejdsglæde i Rødovre Kommune v/Erik Nielsen

  I Rødovre Kommune er der både fokus på den fysiske og mentale sundhed hos de ansatte, som f.eks. kan deltage i yoga-hold på arbejdspladsen eller få et ergonomitjek. Sundhedsordningen er inspireret af det private erhvervsliv.

  Medarbejderne får gratis massage, helbredstjek, fysioterapi og gratis kaffe og te.

  Erik Nielsen, der har været borgmester i Rødovre Kommune gennem mere end 25 år, åbner konferencen og fortæller om den særlige indsats i kommunen, der startede tilbage i 2008.

 • Følelser og mening i arbejdslivet v/Lene Tanggaard

  Når det gælder ledelse og organisationsudvikling, så er følelser kommet på mode. Men hvorfor skal vi overhovedet beskæftige os med følelser i arbejdslivet? Og hvordan kan følelser være et middel til at effektivisere og skabe øget velfærd? Hvad gør jeg som medarbejder, når jeg oplever at følelserne står i vejen for mit arbejde? Hvordan håndterer jeg relationer til min ledelse, og hvordan bruger jeg mine følelser fornuftigt, så de ikke enten lammer eller udmatter mig?

  Svære spørgsmål, men Lene Tanggard vil i sit oplæg gøre os klogere på dilemmaerne, når følelserne trænger sig ind på os, om vi vil det eller ej, i arbejdslivet. Som medarbejder vil du få et blik for, hvordan du selv kan håndtere følelser, svære som gode, og både bruge dem produktivt, men også styre og kultivere dem fornuftigt.

 • Følg mig - evnen til at gå forrest, når det gælder v/Kim Kristensen

  Kim Kristensen har stået i de mest krævende situationer, en leder kan opleve. Som officer har han flere gange ført danske soldater i krig, hvor beslutningerne i bogstaveligste forstand er et spørgsmål om liv eller død. Han har senere brugt sine erfaringer med ledelse i erhvervslivet, den kommunale verden, diplomatiet og kongehuset, hvor han i dag fungerer som ceremonimester.

  Som leder må du - især i vanskelige tider - have mod til at stille dig i forreste linje, udpege en retning og sige: Følg mig! Eksemplets magt er stærkt og tydeligt, mener Kim Kristensen. Du skal lede fronten. Du skal gå forrest. Det skaber tillid og troværdighed blandt medarbejderne, at de ved, at du nok skal være der, ikke kun når skåltalerne holdes, men også når det gør allermest ondt.

  Med baggrund i sine erfaringer giver han en række effektive redskaber til at skabe en unik strategi med konstant fokus på retning og high performance samt viljen til at sætte drømmeholdet. Det er fundamentet for ledelse i verdensklasse. "Følg mig" er et opgør med Rambo-ledelse og kæft, trit og retning. Du skal elske dine medarbejdere, lyder hans provokerende budskab. Det er dem, der i sidste ende skal skabe resultaterne, og først når de mærker din omsorg, er de parate til at følge dig gennem ild og vand, så det også giver mening i deres arbejde.

 • Spot stresse, før stressen spotter dig v/Majken Matzau

  Stress er en af de største nutidige udfordringer i vores moderne performance samfund, og til foredraget vil Majken Matzau afsløre, hvordan meningfuldhed i arbejdslivet både kan være årsag til, men også en af løsningerne på stresspåvirkningen i vores moderne liv.

  Majken Matzau punkterer en række populære myter om stress og forklarer, hvad stress er, samt hvordan man spotter og stopper det i opløbet og dermed forebygger stress. Hun vil ligeledes løfte sløret for kilderne til stress i arbejdslivet såvel som i privatlivet. Det er nemlig nogle helt andre faktorer, der udløser stress, end de fleste tror.

  Endelig får I de bedste tips og råd til, hvordan vi kan undgå stress i en travl og omskiftelig hverdag.

  Deltagerne vil:

  • Blive indført i den seneste viden om stress
  • Lære at spotte stress-symptomer hos sig selv og hinanden
  • Få øje på kilderne til stress og reducere disse
  • Få råd og redskaber til at undgå stress

  Hver deltager får et eksemplar af bogen Stressfri på tolv uger - eller mer' (til damerne) eller Rigtige mænd går også i sort (til herrerne) med hjem.

 • Der er regler for alt - heldigvis v/Hella Joof
  Med udgangspunkt i 25 meget konkrete livsråd formuleret i bogen "Papmachereglen" - og andre glimrende leveregler fra "livets lovsamling", fortæller Hella Joof med mere end et komisk strejf af genkendelighed om sine livserfaringer på godt og ondt. Det handler om reglerne - hvilke der gælder og hvornår. Der er nemlig regler for alt lige fra papmachereglen over rub og stub-reglen til birkes reglen.