Genveje


Budget­forståelseBudget­forståelse

Få indblik i og forståelse for budgetter. Indgå i din virksomheds budgetlægning og økonomistyring.

Begreberne inden for budget og budgetopfølgning introduceres og gennemgås. Du får en forståelse for opbygningen af budgetter og budgetopfølgninger. Der vil være gruppeøvelser, hvor der trænes i at anvende grundlæggende budgetredskaber og i at vurdere budgetter og opfølgningsrapporter.

Det faglige indhold

Vi undersøger sammenhængen mellem aktiviteter og budget. Vi ser på, hvordan et overblik over institutionens aktiviteter er grundlaget for den økonomiske styring. Der gives eksempler på, hvordan mål, aktiviteter og budget kan styres i sammenhæng. Der kan tages udgangspunkt i dine egne eksempler.  Herudover gennemgår vi følgende emner:
  • Det interne budgets opbygning – formål, kontoplan og metoder
  • Hvad er et budget og hvad bruger man det til?
  • Knæk det offentlige budget
  • Budgetforløbet over året
  • Den offentlige sektors økonomistyring, bevillinger, finanslovsforslag, aktstykker, tillægsbevillinger, økonomiaftaler mv.
  • Budgetmodeller, periodisering og budgetændringer
  • Budget og decentralisering
  • Nøgletal – hvordan finder du ud af, hvilke nøgletal der er vigtige? 
  • Hvordan bringes økonomistyringen i spil i resten af institutionen?
  • Økonomistyring er andet end tal

Det får du ud af kurset

Du opnår baggrund for at forstå budgetter og budgetopfølgning og får indsigt og viden, så du kan medvirke ved budgetlægning og opfølgning. Du får en dybere forståelse for budgettet som helt centralt styringsværktøj i den offentlige sektor.

Målgruppe

Du er medarbejder eller leder, der skal tage del i institutionens budgetarbejde eller ønsker en forståelse for budgetarbejdet. Måske har du nogen erfaring med økonomiarbejdet i det offentlige, men du vil gerne opnå en større forståelse og viden om budgettering og økonomistyring. Du behøver ikke vide noget om budgetlægning og økonomistyring for at deltage i kurset, men du skal være interesseret i at lære om budget i det offentlige. Erfaring er dog ingen hindring!

Virksomhedens udbytte

Deltageren vil få et grundlæggende kendskab til budgetlægning og økonomistyring i den offentlige sektor, og vil efterfølgende kunne deltage i at tilrettelægge processen for økonomistyring og budgetlægning og varetage et fagligt ansvar for enhedens økonomistyring.

Kontakt

Kontakt os hvis du har spørgsmål til tilmelding eller hvis du har brug for yderligere information.

Kontakt os på

Tlf. 72 48 75 40 / kursus@kp.dk

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Åbningstider i uge 28 til 31 
kl. 9.00-12.30


Tilmelding og information

Åben for tilmelding

Navn
Sted
Startdato
København N
08. sep. 2020
Pris: kr. 9.700,-
Tilmelding: 11. aug. 2020