Genveje


Offentlig økonomistyring for ikke-økonomerOffentlig økonomistyring for ikke-økonomer

På dette kursus i offentlig økonomistyring vil du lære at forstå det økonomiske sprog - og få inspiration til at bruge det.

For dig som offentlig ansat, som ikke har en økonomisk baggrund, kan det være en udfordring at skulle sætte sig ind i budgetter og økonomi.

Det faglige indhold

På dette kursus vil du lære at forstå den rolle, økonomien spiller i styringen af din egen organisation, og du vil blive fortrolig med nøglebegreber som budget, budgetopfølgning, regnskabsanalyser, enhedsomkostninger og afrapportering af nøgletal samt opbygge kompetencer inden for kommunikation med de centrale økonomifunktioner.

Vi vil arbejde med små økonomiske analyser på baggrund af økonomirapportering, og du vil få konkrete værktøjer til at rapportere til ledelsen. Og du bliver i stand til at kommunikere med centrale økonomifunktioner.

Det får du ud af kurset

Kurset giver dig en indføring i økonomistyringsformål og -virkemidler på alle niveauer i den offentlige organisation. Du bliver i stand til at forstå og arbejde med den økonomiske styring og koble det til den øvrige organisation. Du får konkret viden om offentlige virksomheders budgetlægningsmetoder, regler og vilkår i budget og regnskaber, og du bliver fortrolig med de konkrete økonomiske termer, der gælder.

Virksomhedens udbytte

Din arbejdsplads vil kunne drage nytte af din nye viden om de vigtigste styringsmæssige aspekter, når I taler om budgetlægning, budgetansvar og delansvar for organisationens økonomiske ramme.

Målgruppe

Udgangspunktet er, at du løbende arbejder med generel økonomi, styring og budgetter, har eller måske skal til at have budgetansvar i din organisation og ønsker at styrke din grundlæggende viden om økonomistyringens mange facetter, herunder også at kunne koble den strategiske styring med driftsøkonomien. Du kan være konsulent, projektleder, faglig leder eller kommende mellemleder/teamleder etc. Alle som arbejder med budgetlægning eller har budgetansvar, men som mangler grundlæggende viden om økonomistyring.

Kontakt

Fagligt ansvarlig

Helle Pehrson
Tlf. 5138 0455 
hlpe@kp.dk

Kontakt

Kontakt os hvis du har spørgsmål til tilmelding eller hvis du har brug for yderligere information.

Kontakt os på

Tlf. 72 48 75 40 / kursus@kp.dk

Mandag til torsdag kl. 9.00-14.00
Fredag kl. 11.00-14.00

Åbningstider i uge 28 til 31 
kl. 9.00-12.30


Tilmelding og information

Åben for tilmelding

Navn
Sted
Startdato
Pris: kr. 7.300,-
Tilmelding: 10. aug. 2020