Genveje


Offentlig økonomistyring for ikke-økonomer

Startdato:
7. sep. 2020
Slutdato:
8. sep. 2020
Varighed:
2 dage, dagkursus
7. - 8. september 2020
Udbyder:
Institut for Ledelse og Forvaltning

På dette kursus i offentlig økonomistyring vil du lære at forstå det økonomiske sprog - og få inspiration til at bruge det.

For dig som offentlig ansat, som ikke har en økonomisk baggrund, kan det være en udfordring at skulle sætte sig ind i budgetter og økonomi.

Det faglige indhold

På dette kursus vil du lære at forstå den rolle, økonomien spiller i styringen af din egen organisation, og du vil blive fortrolig med nøglebegreber som budget, budgetopfølgning, regnskabsanalyser, enhedsomkostninger og afrapportering af nøgletal samt opbygge kompetencer inden for kommunikation med de centrale økonomifunktioner.

Vi vil arbejde med små økonomiske analyser på baggrund af økonomirapportering, og du vil få konkrete værktøjer til at rapportere til ledelsen. Og du bliver i stand til at kommunikere med centrale økonomifunktioner.

Det får du ud af kurset

Kurset giver dig en indføring i økonomistyringsformål og -virkemidler på alle niveauer i den offentlige organisation. Du bliver i stand til at forstå og arbejde med den økonomiske styring og koble det til den øvrige organisation. Du får konkret viden om offentlige virksomheders budgetlægningsmetoder, regler og vilkår i budget og regnskaber, og du bliver fortrolig med de konkrete økonomiske termer, der gælder.

Virksomhedens udbytte

Din arbejdsplads vil kunne drage nytte af din nye viden om de vigtigste styringsmæssige aspekter, når I taler om budgetlægning, budgetansvar og delansvar for organisationens økonomiske ramme.

Målgruppe

Udgangspunktet er, at du løbende arbejder med generel økonomi, styring og budgetter, har eller måske skal til at have budgetansvar i din organisation og ønsker at styrke din grundlæggende viden om økonomistyringens mange facetter, herunder også at kunne koble den strategiske styring med driftsøkonomien. Du kan være konsulent, projektleder, faglig leder eller kommende mellemleder/teamleder etc. Alle som arbejder med budgetlægning eller har budgetansvar, men som mangler grundlæggende viden om økonomistyring.

Pris
kr. 7.300,-  ekskl. moms

kr. 9.125,-  inkl. moms

Afholdelsessted

Tagensvej 18
2200 København N

Tilmeldingsfrist

10. aug. 2020

Kontakt
Studieservice

Har du spørgsmål om
adgangskrav, tilmelding og optagelse:

evu@kp.dk

Tlf. 7248 7540
Mandag til torsdag
kl. 9.00-12.30
Fredag kl. 11.00-13.00

Betingelser

Afmelding skal ske senest 4 uger inden 1. kursus/konferencedag. 

Ved afmelding senere opkræves hele kursusgebyret. 

Ved afmelding kan I dog, efter aftale med Københavns Professionshøjskole, sende en anden deltager. 

Afmelding skal ske skriftligt til evu-kurser@kp.dk

Se vores privatlivspolitik