Genveje


NVE konferencen 2019NVE konferencen 2019

Nationalt Center for Erhvervspædagogik, Københavns Professionshøjskole, inviterer til NVE konferencen 28. februar og 1. marts 2019 på Scandic Sydhavnen.

Konferencens tema er i år: 4 år efter reformen - har vi fået bedre erhvervsuddannelser?

Erhvervsuddannelsesreformen er nu fire år gammel, og der er sket meget ude på erhvervsskolerne. Nye grundforløb, pædagogisk kompetenceløft for lærerne og nye videnscentre, der sætter fokus på teknologiudvikling og nyt indhold i undervisningen m.m.

Reformen af erhvervsuddannelserne var primært en kvalitetsreform. Den skulle sikre, at uddannelserne blev attraktive for de unge og sørge for, at eleverne ville få mulighed for at udvikle den viden og de færdigheder, der er afgørende i moderne virksomheder.

Har vi så fået bedre erhvervsuddannelser? Og hvad har skolerne haft succes med rundt omkring i landet? NVE-konferencen 2019 sætter fokus på kvaliteten på erhvervsuddannelserne – vi gør status – hvad har vi lært? – og vi forsøger at se fremad – hvad byder fremtiden på for erhvervsuddannelserne?

Kom og bliv inspireret af spændende initiativer fra praksis, debatter og præsentationer. Konferencen lukker i år med et inspirerende oplæg fra den kendte læringsforsker Etienne Wenger.

Velkommen til NVE-konferencen 2019!

Program - torsdag d. 28. februar 2019

Vi gør status på reformen og bliver klogere på nogle af de mange initiativer, der har været sat i værk på skolerne. 

Plenumoplæg

Har vi fået bedre erhvervsuddannelser? 
v/ Ole Heinager, formand for DEG-L og direktør, NEXT uddannelse København

Uddeling af Årets DEP-opgave
v/ Tommy Ahlers, uddannelses- og forskningsminister

Dialogfora 

Teknologi og læring
Hvordan kan teknologi og læring tænkes sammen i erhvervsuddannelserne - ud fra et fagfagligt og et pædagogisk perspektiv? 

Praktik
Hvordan kan man styrke sammenhængen mellem skole og praktik? På maleruddannelsen er Praktikum svaret - hvordan virker det i praksis? 

Overgange
Hvordan kan man styrke samarbejdet mellem folkeskole og erhvervsskole for derigennem at øge søgningen til erhvervsuddannelserne? 

Markedsplads 
På årets NVE-konference får du mulighed for at høre udvalgte projekter fra hele landet i korte videndelingssessioner. Det er muligt at deltage i tre sessioner, og du kan læse mere om de udvalgte projekter i det detaljerede program. 

Se detaljeret program her

Program - fredag d. 1. marts 2019

Vi bruger dagen på at se frem - hvad er i vente for erhvervsuddannelserne? 

Plenumoplæg

Grænselæring mellem forskellige praksisfællesskaber 
v/ Etienne Wenger, læringsforsker

Fremtidens erhvervsuddannelser - nyt fra ministeriet
v/ Signe Tychsen Philip, kontorchef, Undervisningsministeriet

Paneldebat: hvad byder fremtiden på for erhvervsuddannelserne? 
Paneldeltagere: Stina Vrang Elias, administrerende direktør DEA, Arnt Vestergaard Louw, lektor Cefu, Allan Kortum, direktør Herningsholm Erhvervsskole

Se detaljeret program her

Praktiske informationer

Pris 
Prisen for hele konferencen er 1.995 kr. ekskl. moms. Det er muligt at tilmelde sig en enkelt dag. Studerende på Diplomuddannelsen for erhvervspædagogik får rabat. 

Der er mulighed for at deltage i en fælles middag d. 28. februar på Hotel- og Restaurantskolen. Middagen skal tilkøbes. Læs mere på tilmeldingssiden

Sted
Scandic Sydhavnen, Sydhavns Plads 15, København SV. 

Tilmelding
Tilmeld dig her

Tilmeldingsfristen er d. 15. februar 2019. 

Kontakt

Christina Hartmann Nielsen, NCE
Tlf.: 5138 0381 
chhn@kp.dk


--- nyt fra Laura----