Genveje


Unge hjælper ungeUnge hjælper unge

Man kunne høre et væld af gode historier og fine resultater fra skolernes arbejde med ungementorordninger, da Nationalt Center for Erhvervspædagogik 06.12.2010 afholdt afslutningskonference for projektet 'Unge-hjælper-unge'.

Blandt de inviterede til konferencen var mentorer, mentees og tovholdere fra 34 ud af de 51 erhvervsskoler, der siden 2007 har deltaget i projektet 'Unge hjælper unge.' Det var en spændende dag med inspiration, netværk og endelig stor ros til skolerne med en opfordring om at fortsætte det gode arbejde med ungementorordninger – også her efter projektets afslutning.

Her på siden kan du se oplæg og interviews med deltagere på konferencen og downloade materialer fra projektet.

Respekt er vigtig

Skolerne har fået mange uvurderlige erfaringer. Karl Kristensen, der er tovholder på ungementorordningerne på Esbjerg Handelsskole fortæller om at opbygge en god kultur om det at skulle modtage hjælp.
Se filmen her

Forskellige bud på mentorordninger

Skolerne har arbejdet med mentorordninger på mange forskellige måder. På EUC Nordvest i Thisted har de f.eks. lavet netværksgrupper. Her fortæller Anita om, hvad de laver i netværksgruppen.
Se filmen her

Gode rammer for mentor og mentee

Skolerne har selv udviklet rammerne for deres mentorordning. Her fortæller Anne fra Esbjerg handelsskole om hvordan et spørgeskema kan være en stor hjælp når man har de første samtaler med sin mentee.
Se filmen her
 

Resultater og erfaringer

Øget fastholdelse, større samarbejde, venskaber og netværk i klasserne er bare nogle af de positive resultater skolerne kan vidne om, når de unge er mentorer for hinanden i en svær skoledag. Projektleder Jane Olesen sammenfattede nogle af skolernes vigtigste erfaringer. Her ved projektets afslutning har skolerne rapporteret, at der er uddannet 2383 mentorer, og at 2361 mentees er blevet støttet i deres uddannelse. Reelt er der nok tale om langt større tal. Og godt nok markerer konferencen projektets afslutning, men mange skoler synes så godt om mentorordningerne, at de gerne selv vil prøve at skaffe midler til at kunne fortsætte i en eller anden form.
Se filmen, første del og anden del

Nye vinkler og Inspiration

Et oplæg om frivilligorganisationen Ventilen, der hjælper stille ensomme unge, gav ungdomskonsulent på Roskilde handelsskole Mikkel Stahlfest endnu en vinkel til sit arbejde med ungementorordninger.
Se filmen her

Prisoverrækkelse

Som dagens højdepunkt fik tre skoler hver overrakt en velfortjent og - begrundet inspirationspris for deres store indsats i arbejdet med ungementorordningerne.
Se filmene; Syddansk erhvervsskole, EUC Lillebælt og Esbjerg handelsskole

Opfordring til at fortsætte

Anne-Margrethe Johannesen fra Undervisningsministeriet afsluttede konferencen men en stor ros til de medvirkende og en opfordring til skolerne om at fortsætte det gode arbejde.