Genveje


Social fridaySocial friday

Start:
Fredag d. 22. sep. 2017 kl. 15.00
Slut:
Fredag d. 22. sep. 2017 kl. 17.00
Sted:
Audiatoriet
Kronprinsesse Sofies vej 35
2000 Frederiksberg

Kom og se den prisbelønnede film ”When we leave”

”Hold op med at drømme!” siger moren til sin 25-årige datter Umay, da datteren står med sin lille søn Cem foran døren til forældrenes hjem i Berlin. Umay har forladt sit ulykkelige ægteskab i Istanbul og vil nu til at leve et selvstændigt liv. Hun ved, at hun forlanger meget af sine forældre og søskende, men håber alligevel, at deres kærlighed til hende er stærkere end omgivelsernes forventninger og krav til dem. Hun må dog snart erkende, at traditionelle konventioner er svære at gøre op med.

when we leave

Filmen, der er instrueret af Feo Aladag i 2010, har modtaget flere filmpriser og skabt stor debat i Tyskland. Den tyske titel er ”Die Fremde”, og den har tysk og tyrkisk tale og engelske undertekster. Den viser social kontrol i en tyrkisk-tysk familie, og hvad der motiverer æresrelateret vold.

Se trailer for filmen: https://www.youtube.com/watch?v=D3NkwryRdLE

Oplægsholder: Sofie Danneskiold-Samsøe