Genveje


Fortsat fremgang til klassikerFortsat fremgang til klassiker

År efter år går ansøgertallet frem. I år har knap 7 procent flere valgt sygeplejerskeuddannelsen på Metropol som 1. prioritet sammenlignet med 2013.

1090 unge mennesker har et brændende ønske om at gå ind i den anerkendte profession og har derfor valgt at sætte sygeplejerskeuddannelsen på Metropol som nr. 1, da ansøgningen til drømmestudiet blev sendt. Og det samlede ansøgertal tæller hele 2329 unge, hvilket dækker over en tilsvarende fremgang.

Sygeplejerskeprofessionen er anerkendt og kendt i hele verden, og uddannelsen har vist sin bæredygtighed igennem mange år. Det tror jeg får mange unge til at søge. 

Anne Mette Jørgensen, institutchef


"Det er da fantastisk, at det bliver ved med at gå frem," er den umiddelbare reaktion hos Anne Mette Jørgensen, Institutchef på Institut for Sygepleje på Metropol.

"Sygeplejerskeprofessionen er anerkendt og kendt i hele verden, og uddannelsen har vist sin bæredygtighed igennem mange år. Det tror jeg får mange unge til at søge. Samtidig er det en uddannelse, der åbner mange muligheder bagefter. Også i udlandet. Du har simpelthen flere karriereveje: Du kan gå den ledende eller koordinerende vej, du kan vælge at blive klinisk specialist, eller du kan læse videre og fx gå forskervejen,” forklarer institutchefen.

Læs også: Sundhed og teknik hitter blandt de unge

Toning allerede i studietiden

Metropol har landets største sygeplejerskeuddannelse. Det giver plads til mange aktiviteter og aktive valg allerede under studiet:

"På Metropol har vi en særlig indsats, der handler om, at du kan tone indholdet af uddannelsen. Det betyder, at du kan dykke ned i særlige områder, så du bliver klædt godt på til det job, du skal varetage bagefter. Et andet valg, du kan træffe som studerende er, om du vil til udlandet. Hvert år sender vi cirka 250 studerende til alt fra Kina og Afrika til USA og Norden," siger Anne Mette Jørgensen.

Selvom der år efter år dimitterer mange studerende fra sygeplejerskeuddannelsen, er der gode udsigter til at få job. De mange muligheder er med til at sikre en lav ledighed blandt sygeplejersker. 

For yderligere oplysninger kontakt

Anne Mette Jørgensen, Institutchef Institut for Sygepleje: 5163 2430