Genveje


Metropol i Socialrådgiverklummen: Børneadvokaten har et problemMetropol i Socialrådgiverklummen: Børneadvokaten har et problem

04. marts 2015

Det er uhensigtsmæssigt, at et udsat barn og dets forældre har samme advokat, skriver Metropol-underviser i det nyeste nummer af fagbladet Socialrådgiveren.

Af Anne Trap-Lind


Barnets tarv og forældrenes er ikke det samme, understreger cand.jur. og underviser på Institut for Socialt Arbejde Idamarie Leth Svendsen. Foto: Colourbox. 

DR har i 2015 sendt en række udsendelser om socialt arbejde med udsatte børn, Børneadvokaten. Hovedpersonen er virkelighedens børneadvokat, Gry Rambusch - en kontroversiel dame, der har fået cand.jur. og underviser på socialrådgiveruddannelsen Idamarie Leth Svendsen til tasterne.

I det nyeste nummer af Socialrådgiveren påpeger Idamarie Leth Svendsen under overskriften Advokater og børnesager et dilemma fra den første udsendelse. Nemlig børnesager, hvor det barn, der er udsat for svigt og overgreb, har samme advokat som forældrene. Det er tilfældet i Børneadvokatens sag om en 12-årig pige, der bliver tvangsfjernet fra sin mor mod sit - ifølge udsendelsens fremstilling - eget ønske.

Idamarie Leth Svendsen argumenterer i sin klumme i Socialrådgiveren for, at ”det er uhensigtsmæssigt af retssikkerhedsmæssige grunde, hvis barnet/den unge har den samme advokat” – sådan som tilfældet er for advokat Gry Rambusch i den pågældende sag. Læs Juraspalten, Advokater og børnesager.         

Idamarie Leth Svendsen underviser på Institut for Socialt Arbejde og er uddannet cand.jur. og ph.d. Hun forsvarede sin ph.d.-afhandling

”Der er faresignaler her … - om ret og heuristik i det almindelige kommunale tilsyn med børn og unge” kort før jul. 

Læs det korte og det lange resumé af Idamarie Leth Svendsens ph.d. ”Der er faresignaler her … - om ret og heuristik i det almindelige kommunale tilsyn med børn og unge”​