Genveje


Nyt digitalt initiativ løfter dansk kræftsygeplejeNyt digitalt initiativ løfter dansk kræftsygepleje

Flere og flere danskere får kræft, og der er derfor stigende behov for faglig ekspertise i pleje af patienterne. Metropol tilbyder i 2015 en digital specialuddannelse i kræftsygepleje. En faglig vitaminindsprøjtning som samtidig opfylder travle kursisters ønske om fleksibilitet i hverdagen.

mand faar hjaelp af sygeplejerske

Af Stine Rasmussen | 20. april 2015

E-læring imødekommer et trængt sundhedsvæsen, der har behov dygtige kræftsygeplejersker i alle dele af landet. Formatet er desuden en gave til travle sygeplejersker, som ønsker et fagligt løft med mulighed for fleksibilitet. Metropols nye digitale tilbud leverer en ambitiøs uddannelse baseret på den nyeste viden inden for både kræftsygepleje og digital læring. 

”Specialuddannelsen i kræftsygepleje ruster de studerende til fremtidens udfordringer. Vi ved, at man lærer bedst sammen med andre – så selvom uddannelsen kan tages fra spisestuen, arbejdspladsen eller hjemmekontoret, er der indarbejdet gruppearbejde, undervisersamtaler og interaktive refleksionsspørgsmål undervejs i hele uddannelsen,” siger Lene Sørensen, uddannelseskonsulent på Professionshøjskolen Metropol. Hun er ansvarlig for den nye digitale satsning, der går i luften til efteråret.

Læs mere om Specialuddannelsen i kræftsygepleje her

HPV-vacciner under lup


Den 26. marts bliver dokumentarprogrammet ’De vaccinerede piger’ vist på TV2. Programmet sætter fokus på danske piger, som er blevet alvorligt syge kort tid efter, de har fået HPV-vaccinen, der beskytter mod livmoderhalskræft. To af de medvirkende læger i programmet skal være med til at informere fremtidens kræftsygeplejersker om HPV-vaccinen:

"Vi har undersøgt og interviewet 85 piger, som mistænker, at de symptomer de har – blandt andet hovedpine, massiv træthed, smerter og kvalme – er en bivirkning til HPV-vaccinen. Det er vigtigt, at vi tager patienternes mistanke alvorligt og objektivt indberetter til Sundhedsstyrelsen, hvad patienterne oplever,” siger Louise Brinth, læge på Frederiksberg Hospital. Hun samarbejder med overlæge og projektchef i Kræftens Bekæmpelse Iben Holten om nyt digitalt undervisningsmateriale, der skal indgå i specialuddannelsen i kræftsygepleje. 

”Metropol ønsker at give kræftsygeplejersker et nuanceret billede af argumenterne for og imod HPV-vaccine – derfor allierer vi os med eksperter med den nyeste viden på området. Fordi uddannelsen ikke er afhængig af, at undervisere skal være fysisk til stede på bestemte tidspunkter, kan vi trække på nogle professionelle kapaciteter fra forskellige dele af hospitalsvæsenet i udarbejdelsen af nye undervisningsmaterialer,” siger Lene Sørensen, Metropol.

​Læs mere om TV2-udsendelsen "De Vaccinerede Piger" herDen digitale udgave af specialuddannelsen for kræftsygepleje går i luften den 9. november 2015.