Genveje


Forskningens Døgn indtager MetropolForskningens Døgn indtager Metropol

Besøg Metropol under Forskningens Døgn den 23. april 2015. Her sætter forskere, undervisere og studerende fokus på blandt andet sundhed, kost og motion.


Metropols store formidlingsarrangementet i forbindelse med Forskningens Døgn løber af stablen den 23. april klokken 12-17 på Pustervig 8, 1126 København K. Her er gratis adgang.

Af Stine Rasmussen | 7. april 2015

#DinSundhed slår dørene op

Sundhed spiller en vigtig rolle i samfundsdebatten, men for mange er det er svært at finde rundt i junglen af påbud og tilbud. Dameblade, aviser og digitale medier flyder over med nyheder om forskellige ’madreligioner’, slankekure og kosttilskud, der sjældent findes et særlig godt belæg for.  

"Vi ser på, hvordan madkulturen har udviklet sig eksplosivt de seneste 150 år. Vi undersøger sundhed i mediedebatten med særligt fokus på kost og ernæring. Vi dykker også ned i, hvordan kroppens niveau af d-vitamin påvirker os – særligt med fokus på muskler og knogler – og vi fortæller om, hvordan man kan optimere sin fedtforbrænding gennem kost og motion," siger lektor Lasse Suhr, der sammen med lektor Rikke Larsen er hovedkræfterne bag det store oplevelsesmekka på Pustervig. Begge underviser på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen.


#DinSundhed på Pustervig er bygget op omkring 'labs' eller værksteder, som du kan benytte i kortere eller længere tid alt efter interesse. Her er der rig mulighed for at teste, smage, mærke og føle – i øjenhøjde med studerende og undervisere kommer du helt tæt på emner inden for kost, sundhed og motion. Desuden er der spændende faglige oplæg på fastsatte tidspunkter.

Bestil en forsker

Udover det sansevækkende formidlingsarrangement på Pustervig med fokus på kost, motion og sundhed, deltager en del af Metropols undervisere i foredragsordningen
’Bestil en Forsker’.  Her kan foreninger, borgere og undervisningsinstitutioner hyre en forsker til at give et populærvidenskabeligt foredrag i løbet af Forskningens Døgn-festivalen. Her kan du blandt andet opleve Kristian Fahnøe fra Institut for Socialt Arbejde fortælle om tørstige sjæle i behandling for alkoholisme. Gitte K. Jørgensen og Lotte Evron – begge fra Institut for Sygepleje – fortæller om henholdsvis sundhedspleje historisk set og faldforebyggelse hos ældre. Morten Phillipps fra Institut for Skole og Læring kan hyres til et foredrag om nye undervisningsformer.

Læs mere og søg foredrag på Forskningens Døgns hjemmeside