Genveje


Sund krop i et langt livSund krop i et langt liv

Veloplagte studerende og undervisere bød velkommen til konditest, kostvejledning og vitaminrige foredrag om sundhed, da Pustervig lagde rum til Forskningens Døgn på Metropol.

Lasse Suhr holder foredrag under Forskningens Døgn
Motion i løbet af dagen er vigtigt - også når man er til foredrag på Metropol i forbindelse med Forskningens Døgn. Foto: Anne Trap-Lind.

Af Stine Rasmussen l 27. april 2015 

Forskningens Døgn giver offentligheden mulighed for at møde forskning i øjenhøjde. Metropol bød på en sundheds-tour-de-force med fokus på ernæringsrigtig mad, smagsoplevelser og motion, da ernærings- og sundhedsuddannelserne slog dørene op for den interesserede offentlighed den 23. april. 

Forskellige smagsvarianter prøves af under Forskningens Døgn
​I #Senselab kunne gæsterne smage på forskellige fødevarer og ’sanse’ grundsmagene.
 Foto: Anne Trap-Lind.

De engagerede gæster fik på Metropol klar besked om tallerken-modeller, konditionstal og fedtprocent. Fire foredrag satte i løbet af Forskningens Døgn fokus på henholdsvis madkulturen gennem 150 år, medieskabte sensationsbølger inden for sundhed og ernæring, fedtforbrænding gennem kost og motion og sidst men ikke mindst kunne tilhørerne lytte til historien om D-vitaminer og deres påvirkning af kroppens funktioner – særligt med fokus på muskler og knogler.

Læs mere om Forskningens Døgn på Forsknings- og Undervisningsministeriets hjemmesideSunde madvarer på Metropol
Studerende fra Metropol stillede op til en snak om sunde kostvaner under Forskningens Døgn. Foto: Anne Trap-Lind.

​Hent sunde opskrifter som blev prøvesmagt under Forskningens Døgn