Genveje


Studerende får Mary-legat i AustralienStuderende får Mary-legat i Australien

Dansk udvekslingsstuderende har i Tasmanien modtaget Crownprincess Marys Scholarship på 2.000 australske dollars. Det er knap 11.000 danske kroner.

Line Senf fik tildelt legat i Australien af Kronprinsesse Marys søster
Sygeplejerskestuderende Line Senf flankeret af kronprinsesse Marys to søstre, der uddelte legater på vegne af University of Tasmania. Foto: Privat. Af Stine Rasmussen l Den 5. maj 2015

Line Senf er sygeplejerskestuderende på Metropol og har siden slutningen af januar boet down under som udvekslingsstuderende på University of Tasmania. Kronprinsesse Marys hjemmebane fra en tid før Frederik, kronjuveler og jævnlige karetture. Legatet bliver hvert år givet til udvalgte danske studerende, der tager turen til Tasmanien som en del af deres uddannelsesforløb. På mange måder er legatet en familieaffære. Det er nemlig kronprinsesse Marys far, professor John Donaldson, der udvælger modtagerne på baggrund af såvel faglighed som motivation for at tage turen til Australien:

”Marys søstre og niecer uddelte legatet ved en hyggelig og ret uhøjtidelig reception på universitetet. Søstrene er meget afslappede og prøvede da også at smede mig sammen med én af deres sønner. Den 2. september skal jeg møde kronprinsesse Mary på Amalienborg – det bliver nok lidt mere formelt,” siger Line Senf, som læser til sygeplejerske på Metropol.

​Vil du være sygeplejerske? Læs mere om uddannelsenLine Senf har ikke altid vidst, at hun ville være sygeplejerske:

”Men jeg har vidst, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Og samtidig har jeg altid drømt om at komme ud i verden – at bo og arbejde i udlandet. Her passer uddannelsen til sygeplejerske perfekt”.

Line Senf trives i Tasmanien:

”Tasmanere eller Tassies, som de kalder sig selv, er utrolig venlige og imødekommende mennesker, og det kan man sagtens mærke, når man er på en afdeling på hospitalet. Både patienter og personale er positive og glade for livet. Selvfølgelig kan man godt have en dårlig dag, men der er få af dem på disse kanter.” 

University of Tasmania har 125 års jubilæum i år og har derfor givet legatet til syv danske studerende – normalt er der 2-3 modtagere årligt.

Læs mere om University of Tasmania her