Genveje


Vidunderlige Vilde VerdenVidunderlige Vilde Verden

I uge 39 kan skoleelever fra Frederiksberg og København igen blive klogere på naturvidenskabelige fænomener formidlet i øjenhøjde. Det sker, når Metropols prisvindende naturvidenskabsfestival igen i år slår dørene op for elever og naturfagslærere.

Se videoen fra sidste års Science på Frederiksberg, som blev kåret til den bedste event under den nationale naturfagsfestival.

Af Thomas Moos Jensen | den 12. maj 2015

Den 22.,23. og 24. september 2015 afholder Institut for Skole & Læring på Metropol igen naturfagsfestival. I år er temaet ”Vidunderlige Vilde Verden”. Her kan elever fra Frederiksberg Kommune og udvalgte skoler i hovedstadsområdet blive klogere på naturvidenskab, formidlet af studerende på Metropol og en række samarbejdspartnere. I midten af maj måned sendes der invitationer ud til alle skoler på Frederiksberg. 

Metropols naturfagsfestival er kendetegnet ved, at det er Metropols studerende og en række partnere som Zoo, Skoletjenesten SCIENCE og SUND, Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Forsyning, der står for bemandingen af aktiviteterne. Det sikrer både, at formidlingen sker i øjenhøjde med skoleeleverne, og at Metropols studerende dygtiggør sig i faglig formidling til børn.

De to ugers forberedelser til de mange aktiviteter på sidste års sciencefestival blev filmet. Se de 17 inspirerende videoer, hvor naturfagslærere finde inspiration til, hvordan de kan arbejde med naturfagsundervisningen på nye måder.

Læs reportagen fra sidste års Science-festival, de københavnske elever og undervisningsministeren både kunne smage melorme, affyre raketter og lære om elektricitet:
- 'Brag og sprøjt da undervisningsministeren besøgte Metropols naturvidenskabsfestival'

Undervisningsminister Christine Antorini uddelte prisen til Metropol for bedste Science-event. Ministeren tog det med et smil, da flaskeraketten sprøjtede lidt ved affyringen. (Foto: Carsten Andersen)

Tid og sted

Naturfagsfestivalen 2015 afholdes den 22.–24. september fra kl 9-11 og 12-14.
Arrangementet afholdes på Metropol, (Institut for Skole og Læring) Nyelandsvej 27-29.