Genveje


Studerende modtager legat til praktikophold i AfrikaStuderende modtager legat til praktikophold i Afrika

Mia Jensen læser katastrofe- og risikomanagement på Professionshøjskolen Metropol. Hun har netop modtaget et legat på 10.000 kroner fra Nordea-fonden til et praktikophold i Zambia. Her har hun været med til bane vejen for det ’sejlende’ indskolingsprojekt Living Library.

Mia JensenMia Jensen er netop vendt hjem fra Zambia, hvor hun har været med til at etablere et sejlende bibliotek til gavn for indskolingen. Foto: Privat.

Af Stine Rasmussen l Den 17. juli 2015

Mia Jensen er netop kommet hjem fra Zambia, hvor hun har været i praktik hos foreningen Eventure – en dansk NGO der arbejder med bæredygtig udvikling i udviklingslande. Eventure driver en skole for fattige zambiske børn. Projekt Zambia – som skolen hedder – er fysisk placeret i det nordlige Zambia ved Lake Tanganyika og bliver kaldt ’Eventure Village’:

”Jeg har været med til at gøre forarbejdet i forbindelse med et nyt projekt ’Living Library’ - en båd der skal sejle ud til omkringliggende landsbyer og fungere som indskoling”, fortæller Mia Jensen.

Der kommer en båd med bøger

På båden vil der være bøger, legetøj, undervisningsmateriale og mandskab i form af europæiske frivillige og lokale arbejdere:

”Der er blevet udvalgt fire landsbyer i området, som bliver besøgt med båden en gang om ugen,” fortæller Mia Jensen. Hun har stået for at besøge landsbyerne og informere om projektet til lokale ressourcepersoner samt planlægge praktiske detaljer omkring biblioteks-båden.

​Læs mere om uddannelsen til katastrofe- og risikomanager

Undervisning i førstehjælp

Praktikken var en del af modulet International Indsats og Udvikling på uddannelsen til katastrofe- og risikomanager:

”Udover projektet underviste jeg også eleverne på deres modul ’Health and Nutrition. Fx i fagene anatomi, fysiologi og idræt. Jeg stod også for at planlægge og afholde et 30 timers førstehjælpskursus,” fortæller Mia Jensen, som netop har vendt næsen mod Danmark efter opholdet i Afrika. 

Legatet fra Nordea-fonden er et økonomisk skulderklap, der gør en stor forskel for Mias praktikophold.