Genveje


Ny dekan på Metropol er tiltrådtNy dekan på Metropol er tiltrådt

Henrik Busch er per 1. september ny dekan for Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet på Metropol. Det nye direktionsmedlem kommer fra en stilling som prodekan på Københavns Universitet.

Henrik BuschHenrik Busch går efteråret i møde som ny dekan på Metropol. Foto: Pressemateriale fra Københavns Universitet.

Af Stine Rasmussen l Den 1. september

Henrik Busch er 46 år og står nu i spidsen for udviklingen af læreruddannelsen, socialrådgiveruddannelsen og administrationsuddannelserne på Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet på Metropol. Dertil kommer omkring 20 efter- og videreuddannelser.

Den nye dekan på Metropol kommer fra en stilling som prodekan for uddannelse på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, hvor han har været ansat i 8 år. Henrik Busch er uddannet cand.scient og ph.d. og har bl.a. forsket i det naturfagsdidaktiske område. Hans kendskab til Metropol er indgående gennem 6 år som medlem af Metropols bestyrelse.

​Læs mere om uddannelserne på Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet
Læreruddannelsen
Socialrådgiveruddannelsen
Professionsbachelor i Offentlig Administration
Administrationsøkonom
Institut for Pædagogisk Efter- og Videreuddannelse
Institut for Ledelse og Forvaltning
Rektor Stefan Hermann udtaler: 

”Med ansættelsen af Henrik Busch styrker Metropol grundlaget for de kommende år at fremme kvaliteten af vore uddannelser og undervisning samt styrke profilen og omfanget af den forskning og udvikling, som udgør et væsentligt element i Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultets udvikling. Henrik Busch vil uden tvivl blive en stor gevinst for Metropol, og jeg glæder mig utrolig meget til samarbejdet.”

Prodekan Henrik Busch udtaler: 

”Metropol er en stærk uddannelsesinstitution med et kæmpe potentiale. Uddannelserne under Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet løfter og bidrager til at videreudvikle kerneprofessioner i vores velfærdssamfund. Det er et privilegium at få lov til at være en del af den udvikling i de kommende år.”

Henrik Busch indtræder i stillingen som dekan efter Camilla Wang, som idag er rektor på Professionshøjskolen UC Sjælland.

​Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet på Metropol

Fakultetet beskæftiger cirka 343 årsværk og uddanner årligt 3.720 studerende (studenterårsværk). Fakultetet har en omsætning på 300 millioner kroner årligt og samler Institut for Skole og Læring, Institut for Socialt Arbejde, Institut for Pædagogisk Efter- og Videreuddannelse samt Institut for Ledelse og Forvaltning. 

Læs mere om fakultetet