Genveje


Metropol med nye øjneMetropol med nye øjne

Ny dekan. Henrik Busch satte sig i chefstolen på Det Samfundsfaglige og Pædagogiske Fakultet den 1. september. Han glæder sig til at udforske en levende uddannelsesinstitution.

Dekan Henrik Busch​”Jeg ser Metropol som en dynamisk og ambitiøs organisation – en uddannelsesinstitution, der tør udfordre sig selv og sine omgivelser," siger ny dekan Henrik Busch. Foto: Das Büro.

Af Stine Rasmussen l Den 2. oktober 2015

Den nye dekan på Metropol kommer fra en stilling som prodekan for uddannelse på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Henrik Busch er allerede dus med Metropol gennem seks år som medlem af bestyrelsen. Desuden er han lærerbarn og flasket op på uddannelsespolitiske diskussioner ved middagsbordet:

”Jeg ser Metropol som en dynamisk og ambitiøs organisation – en uddannelsesinstitution, der tør udfordre sig selv og sine omgivelser. Jeg synes, der har været flere bold moves i de senere år. Organisationsændringer og forandringsprocesser – modige beslutninger båret af strategisk overskud og viljen til at vise at professionshøjskolerne spiller en afgørende rolle i det danske uddannelsessystem,” siger Henrik Busch.

Kend din forsker på gangen


Henrik Busch kender forskningsverdenen indgående – han har selv en ph.d. i fysik, og har i de seneste ni år beskæftiget sig intenst med de forskningsbaserede uddannelser på Københavns Universitet. 

”Hvis vi skal blive ved med at uddanne krumtapperne i det danske velfærdssamfund – og løfte niveauet for opgaveløsningen – skal vi uddanne endnu stærkere professionelle. Her kan undervisere der forsker være med til at bane vejen. Men man skaber ikke god forskningspraksis på en eftermiddag – det kræver tid og tålmodighed,” siger Henrik Busch og slår et slag for samarbejde på tværs af institutioner:

”Vi kan sagtens etablere mere forskningssamarbejde med institutioner, der kan byde ind med komplementær viden. Vi kan være lead på nogle områder, og i andre projekter kan vi være med, fordi vi er stærke i den praksisnære forskning, og derfor kan bidrage med noget nyt.”


​Læs flere artikler om livet på Metropol i medarbejdermagasinet MetroLiv

Ny campusplan giver synergi


Metropol har mange tangenter at spille på ifølge Henrik Busch. Vi har allerede gode forbindelser ud af huset i uddannelsessammenhæng – men der er stadig potentielle samarbejdsflader. Både inden for uddannelse og forskning.

”Set udefra fremstår Metropol som et stærkt brand, og det er dejligt at opleve, at der er opnået så høj grad af fælles identitet. Jeg tror, at campusudviklingen kommer til at spille en stor og vigtig rolle for sammenhængskraften i fremtiden. Vi skal være gode til at udnytte de synergier, der vil opstå – også i forhold til vores nærmeste naboer.”

Sejler på sikker kurs


Den nye dekan ser et Metropol, der sejler på sikker kurs. Samtidig ved Henrik Busch fra tidligere i sit arbejdsliv, at de politiske rammevilkår kan ændre sig lynhurtigt:

”Jeg vil gerne være med til at følge de strategiske spor, som jeg synes er helt rigtigt sat. Nu skal jeg til at finde ud af, hvordan mine kompetencer i forhold til fx forandringsledelse, uddannelse og forskning kan spille ind.”

Den nye dekan Henrik Busch er 47 år gammel. Han er uddannet cand.scient. og ph.d. i fysik og har blandt andet forsket i naturfagsdidaktik ved (det daværende) Danmarks Pædagogiske Universitet.