Genveje


Ny publikation flager forskning på professionshøjskolerneNy publikation flager forskning på professionshøjskolerne

Danske Professionshøjskoler har netop udgivet videnregnskab i magasinformat – en publikation krydret med billeder og journalistiske artikler om viden, der virker.

anja porsI artiklen "Borgerservice i en ny instruktørrolle" kan du blandt andet møde Metropols Anja Pors til en snak om forskningsprojektet 'Digital Borgerservice'. 
​Foto: Danske Professionshøjskoler.

Af Stine Rasmussen l Den 18. december 2015

I magasinet PROFVIDEN kan du fx læse om fysisk træning, som forebygger blodpropper hos hjertepatienter, velfærdsteknologi, inklusion i folkeskolen og meget andet. Alle artikler omhandler professionshøjskolernes forsknings- og udviklingsprojekter. Desuden er der information om, hvordan professionshøjskolerne samarbejder med  – og bidrager til – udviklingen af praksis. Magasinet er professionshøjskolernes såkaldte 'videnregnskab' og henvender sig til både eksterne stakeholders og interessenter i sektoren, der ønsker et bedre indblik i sektorens forskning og udvikling. 

En artikel i PROFVIDEN beskriver Metropols praksisnære forskning i 'Digital Borgerservice'. 

Hvis du kan så skal du, Hvis du ikke kan, skulle du se at få det lært. Sådan er det offentliges krav til borgernes digitale færdigheder i Danmark, og det kan mærkes i den kommunale borgerservice. Her skal medarbejderne ikke længere kun løse problemer for borgerne, men også lære dem op i it. Det er et brud med traditionen i forvaltningen, som i følge forsknings- og udviklingsprojektet 'Digital Borgerservice' kræver nye, pædagogiske færdigheder. 

Læs resten af artiklen i magasinet PROFVIDEN

digital borgerservice
Forskning tæt på praksis. Medarbejder Annette Høy fik glæde af at gøre sig mere forståelig i forholdet til borgerne i projektet 'Digital Borgerservice'. ​Foto: Danske Professionshøjskoler.