Genveje


Flere unge besøgte Oplev MetropolFlere unge besøgte Oplev Metropol

Flere steder i byen kunne unge se, røre og smage Metropol – og samtidig blive klogere på et liv som studerende – da Oplev Metropol løb effektivt af stablen den 1.-3. marts. Rekordmange besøgende lagde vejen forbi det tre dage lange Åbent Hus-arrangement.

Åbent Hus på sygeplejerskeuddannelsen​Til Oplev Metropol kan de besøgende bogstaveligt talt mærke uddannelserne på egen krop – her er det sygeplejerskeuddannelsen, der har kød på bordet. Foto: Mikal Schlosser.

Af Stine Rasmussen l Den 4. marts 2016

Oplev Metropol giver unge mulighed for at stifte bekendtskab med hele 17 grunduddannelser inden for sundhed, ernæring, ledelse, administration, skole, pædagogik, natur og teknologi. Mange besøgende lagde vejen forbi i løbet af Åbent Hus – hele 2.072 gæster blev det til på tre dage mod 1.580 sidste år:

”Nu er besøgstal alene jo ikke et sikkert tegn på øget optag og stærkere studerende. Men vi kan da kun alle sammen være rigtig glade for, at vi ved fælles hjælp har fået spredt viden om Metropols uddannelser, så vores besøgende kan tage stilling til deres fremtidige uddannelsesliv på et oplyst grundlag. Vi håber, at de mange engagerede gæster resulterer i endnu flere kvalificerede ansøgere, ” siger Rasmus Weinreich Holm, der er afdelingsleder i Studieservice.

​Få vejledning til din kvote 2-ansøgning

Uddannelse i øjenhøjde

Oplev Metropol bød som tidligere år på sjove og relevante aktiviteter, der giver et solidt indblik i de mange uddannelsestilbud. Metropols ambition er, at give gæsterne alt det, de ikke kan høre fra en studievejleder, læse sig til på hjemmesiden eller få fortalt på en uddannelses-messe. Det er gennem afprøvning, at afklaring opstår. 

Én af gæsterne på Sigurdsgade torsdag den 3. marts var Hjalte på 28 år: ”Jeg overvejer at læse til fysio- eller ergoterapeut – men jeg var faktisk også til Oplev Metropol på socialrådgiveruddannelsen den anden dag. Min kammerat læser til fysioterapeut og har varmt anbefalet uddannelsen,” fortæller Hjalte, der har været omkring en ingeniøruddannelse og et universitetsstudie i informationsvidenskab, der blev en anelse for bogligt.

Fuldt hus i Sigurdsgade

Line læser til jordemoder og er én af mange værter til Oplev Metropol – der alene på Sigurdsgade tiltrak imponerende 900 mennesker:

”Jeg synes, der er rigtig god stemning, og det er sjovt at tale med folk og punktere myter om jordemoderuddannelsen. Fx tror mange, at uddannelsen er meget svær og akademisk, fordi snittet er så højt for at komme ind. Andre tror, man skal være sygeplejerske først. Det er sjovt at gøre folk klogere.”

Hala på 26 år er overbevist om, at hun vil søge ind på uddannelsen til radiograf – alternativt får sygeplejerskeuddannelsen hendes stemme:

”Jeg har længe vidst, at jeg vil være radiograf. Men jeg er blandt andet på Sigurdsgade i dag for at få nogle gode fifs til min motiverede ansøgning,” fortæller hun.

​Se en film om radiografuddannelsen