Genveje


Nyt virksomhedssamarbejde renser luftenNyt virksomhedssamarbejde renser luften

Laborantuddannelsen på Metropol har netop indgået et formaliseret samarbejde med virksomheden Infuser ApS, der udvikler udstyr til renere luft.

samarbejde med infuserStuderende fra laborantuddannelsen er en vigtig del af et nyt virksomhedssamarbejde med Infuser ApS. Foto: Jakob Helbig/Infuser ApS.

Af Stine Rasmussen l Den 8. marts 2016

Studerende og undervisere på Metropol skal med deres viden om mikrobiologi kvalificere videreudviklingen af én af virksomhedens opfindelser – en robot der ved hjælp af avanceret teknologi skaber bakteriefri omgivelser. 

"Samarbejdet mellem Infuser ApS og Metropol er et stort skridt fremad i den måde, vi som uddannelsesinstitution interagerer med private virksomheder. I dette projekt tager vi udgangspunkt i de bedste folk fra begge sider for at udvikle STERISAFE™ og teknologiens anvendelsesmuligheder. Resultatet vil være til gavn for begge parter – ikke mindst for vores studerende, der vil lære af de erfaringer, der er indsamlet i løbet af projektet," siger Lars Holm Rasmussen, som er ph.d. i miljøkemi og docent på laborantuddannelsen. 

Samarbejdet mellem Metropol og Infuser ApS vil gavne udviklingen af en ny produktlinje baseret på den eksisterende opfindelse STERISAFE ™ – en slags robot der ved hjælp af ozon og højteknologiske filtre fjerner bakterier, svampesporer og andre patogener fra luft, møbler og vægge i forurenede rum.

​Læs en engelsksproget nyhed om samarbejdet på Infuser ApS’s hjemmesideEliot Booth, Product Manager i Infuser ApS supplerer: "De planlagte forsøg i samarbejde med Metropol, vil resultere i såvel akademisk som kommerciel værdi for begge parter."

Både Metropol og Infuser ApS er placeret i Copenhagen Science City – en omstændighed der støtter synergien bag samarbejdet. 

Læs mere om Infuser ApS.

Læs mere om Copenhagen Science City