Genveje


Se en film om levende undervisningSe en film om levende undervisning

Se en film om den simulationsbaserede undervisning, der snart rykker ind i Praksis- og Innovationshuset.

Simulationsundervisning spiller en stor rolle på Metropol - en ny film fra Copenhagen Science City fortæller mere om undervisningsformen.

Af Stine Rasmussen

Praksis- og Innovationshuset er en unik læringsmulighed for det tværprofessionelle – en scene for levende undervisning og et fleksibelt mulighedsrum, hvor alle uddannelser naturligt kommer i spil.

Metropol er en del af Copenhagen Science City – en international vidensbydel for virksomheder og forskere inden for sundhed og life sciences. Konsortiet har netop lanceret en ny hjemmeside, hvor man kan se en film om simulationsbaseret undervisning på Metropol.

State-of-the-art-udstyr og testmiljøer, der kan simulere patientforløb fra vugge til grav danner i det nye Praksis- og Innovationshus en overbevisende kulisse. Fx en fødestue med livagtige fantomer og virtuelle virkemidler, et minihospital med mulighed for at træne virkelighedstro scenarier samt en testlejlighed, hvor fremtidens sundhedspersonale kan simulere hverdagen for gangbesværede ældre. Men også faciliteter til at træne ’den svære samtale’ – fx mellem lærere og elever eller socialrådgivere og klienter.

Bag Copenhagen Science City står ud over Professionshøjskolen Metropol blandt andet Rigshospitalet, Københavns Kommune, Københavns Universitet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Dreyers Fond og Lundbeckfond Ventures.