Genveje


Sundhedsklinikken flytter ind i Praksis- og InnovationshusetSundhedsklinikken flytter ind i Praksis- og Innovationshuset

Den 1. marts overtog Metropol officielt det nye Praksis- og Innovationshus i Sigurdsgade. Nu flytter Sundhedsklinikken ind som de første.

Sundhedsklinikken afholder sundhedstjekStuderende udfører sundhedstjek på borger i Mjølnerparken. Sundhedsklinikken rykker ind i det nye Praksis- og Innovationshus på Metropol per 14. april. Foto: Mikal Schlosser.


Af Stine Rasmussen l Den 14. april 2016

Praksis- og Innovationshuset vil på sigt danne en overbevisende kulisse med state-of-the-art-udstyr og testmiljøer, der kan simulere patientforløb fra vugge til grav. Huset er en unik læringsmulighed for det tværprofessionelle – en scene for levende undervisning og et fleksibelt mulighedsrum, hvor alle uddannelser naturligt kommer i spil. 

Det giver derfor rigtig god mening, at de allerførste til at rykke ind i huset er Sundhedsklinikken, som samler studerende på tværs af Metropol. Sundhedsklinikken Metropol tilbyder sundhedsfremmende aktiviteter til alle borgere – fx sundhedstjek, fødselsforberedelse, kostvejledning, skadesambulatorium og ergonomitjek.  Alle aktiviteter bliver udført af studerende på Metropols sundhedsfaglige professionsuddannelser. Altid med kyndige undervisere på sidelinjen:

”Sundhedsklinikken er et særligt undervisningsrum, der giver de studerende et skarpt blik på de udfordringer professionerne møder i praksis. Jeg glæder mig til, at vi bliver samlet i nye omgivelser, som skaber de bedste rammer for samarbejde på tværs. Det giver god energi og et glimrende afsæt for at arbejde endnu mere tværprofessionelt i fremtiden,” siger Kirsten Falk, som er ansvarlig for Sundhedsklinikken Metropol, der favner en bred palet af sundhedsfaglige professionsuddannelser; fx sygeplejerske, fysioterapeut og jordemoder.

Sundhedsklinikken flytter officielt ind i Praksis- og innovationshuset den 14. april og holder derefter åbent hver torsdag fra 16-18. I Sundhedsklinikken Metropol står kvalificerede studerende klar til at modtage københavnske borgere til en samtale med fokus på sundhed.  Folk i lokalområdet kan blandt andet få gode råd til sundere livsstil og bedre kostvaner samt hjælp til at håndtere løbeskader.


​Praksis- og Innovationshuset er støttet økonomisk af Industriens Fond. 

Perspektiver og potentiale

Et nyt 10 uger langt tværprofessionelt undervisningsmodul på Metropol sikrede i 2015 for første gang et uddannelsesforløb på tværs af alle de professioner, der dagligt huserer på henholdsvis skoler, hospitaler og i kommuner.  Modulet er en dynamisk undervisningssituation, som bringer alle professionsfagligheder i spil.

”Det nye hus bliver en tidssvarende ramme om Sundhedsklinikkens arbejde. Men også det 10 ugers tværprofessionelle modul vil på sigt nyde godt af at kunne træne og øve tværprofessionelt samarbejde  i de nye omgivelser,” siger Kirsten Falk.

Ambitionen for Praksis- og Innovationshuset er et samlet fagmiljø, hvor fremtidens studerende får og skaber ny viden, der matcher og imødekommer aftagernes og samfundets behov. Huset bliver indrettet i løbet af 2016. Efter planen vil alle uddannelser tage huset i brug i foråret 2017.

​Læs mere om Sundhedsklinikkens arbejde her