Genveje


Danske sundhedsaktører går sammen om optakt til Women Deliver-konferencenDanske sundhedsaktører går sammen om optakt til Women Deliver-konferencen

En lang række danske sundhedsorganisationer og -aktører sætter den 11. maj fokus på internationale sundhedsspørgsmål. Flere end 250 studerende mødes til et før-Women Deliver-arrangement med paneldebat og ekspertinterview på Professionshøjskolen Metropol.

optakt til Women Deliver
Metropol er vært for optakt til FN-konferencen Women Deliver 2016. Foto: Colourbox.

Pressemeddelelse l Den 10. maj

Women Deliver 2016 samler om en uge beslutningstagere, non profit-organisationer, virksomheder og unge fra hele verden til verdens største konference om ligestilling, seksuel og reproduktiv sundhed samt bæredygtig udvikling for piger og kvinder overalt på kloden. Konferencen bliver afholdt for fjerde gang. Denne gang i København.

Professionshøjskolen Metropol, Sex & Samfund, Sundhedsnetværkets mange medlemmer samt Jordemoderforeningen, Masanga og Danner deltager i Women Deliver 2016 og holder som optakt til konferencen en Sundhedsdag, der sætter fokus på kvinders sundhed set i globalt og nationalt perspektiv.

"Ligestilling inden for sundhedssektoren både her i Danmark og internationalt ligger os meget på sinde her på Professionshøjskolen Metropol. Og vi er glade for at kunne samarbejde med en bred vifte af sundhedsaktører om at sætte fokus på netop dette område i optakten til Women Deliver. De studerende ved flere af vores uddannelser er jo centrale aktører både i det danske sundhedssystem – men også i det danske sundhedsengagement i det internationale samarbejde", siger rektor ved Professionshøjskolen Metropol Stefan Hermann.

Sundhedsengagementet er noget, som man bør værdsætte og tage hånd om i den danske udviklingsbistand, mener vicegeneralsekretær i Sex & Samfund, Tania Dethlefsen:

"Danmark har i mange år haft en helt særlig styrkeposition i det internationale samarbejde inden for sundhedsområdet, og derfor er det også utroligt vigtigt, at vi bruger en stor international ligestillingsbegivenhed som Women Deliver til at sætte fokus på, hvad danske aktører kan og gør – og bidrager til rigtigt mange steder i verden, hvor sundhedsudfordringer for kvinder kræver liv hver eneste dag," siger hun.

Sundhedsdagen finder sted onsdag den 11. maj kl. 9.00-14.00 på Professionshøjskolen Metropol, Sigurdsgade 26, 2200 København N. Deltagere kan se frem til en debat- og netværksevent, der tager hul på centrale temaer fra Women Deliver 2016. 

Program (Klokken 9-12)

• Velkomst ved Stefan Hermann, rektor på Professionshøjskolen Metropol 
• Ekspertinterview om verdens sundhedsudfordringer for kvinder og betydningen af FN’s nye verdensmål med CEO for Women Deliver Katja Iversen og Technical officer i WHO Isabel Yordi
• Paneldebat om Maternal Health med Sex & Samfund, Maternity Foundation, Jordemoderforeningen samt Masanga Hospital i Sierra Leone
• Paneldebat om kvinders sundhed generelt med Danner, Læger Uden Grænser, AIDS-Fondet, Professionshøjskolen Metropol og Røde Kors

Mød din yndlings-NGO 

Klokken 12 åbner vi Markedspladsen. Her kan alle interesserede dyrke netværket og møde studerende med international erfaring fra verdens brændpunkter samt repræsentanter fra sundhedsorganisationer med fokus på kvinders rettigheder.

​Tania Dethlefsen, vicegeneralsekretær i Sex & Samfund, mobil 50 90 91 09
Søren Ingemann Zinck, projektleder i Sex & Samfund, telefon 35 20 91 24
Mette Simonsen, Institutchef på Professionshøjskolen Metropol, telefon 51 63 25 30