Genveje


Metropol får 3.7 mio kr. til Flipped LearningMetropol får 3.7 mio kr. til Flipped Learning

Metropol og Via har fået 3,7 millioner kroner til projektet ”Styrket læring med Flipped Learning i naturfagene”. Frem til 2019 vil lærere og skoleledere i flere kommuner deltage i et efteruddannelsesforløb. Det bygger på et mindre forskningsprojekt.


dMed Flipped Learning bliver undervisningen vendt på hovedet. Elevens forberedelse består af at se og reflektere over en video, hvor læreren gennemgår stoffet. På den måde bliver der i klasseundervisningen mere tid til praktiske øvelser og problemløsning.

Bragt i Folkeskolen, den 22. december 2016

Flipped classroom sparer tid, fordi eleverne straks når timen begynder kan gå i gang med at arbejde. Når eleverne har set en video, ved de meget mere om, hvad de skal lave, og hvad teorien bag er. Og så er det lettere at få eleverne til at se en lille video som lektie end at læse nogle sider i en bog. Sådan lyder fordelene, når man spørger dem, der er i gang med at arbejde med flipped learning og laver mange små videofilm.

Nu har projektlederne Thomas Dyreborg Andersen, Kristian Kildemoes Foss, Henrik Levinsen og Morten R. Philipps fra Institut for Skole og Læring på Metropol fået penge til at efteruddanne et større antal naturfagslærere i at bruge flipped learning. Det er A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, der har givet pengene, og Via er også med i projektet.

Projektet begynder i 2017 og varer til efteråret 2019. Omkring 75 naturfagslærere og 20 skoleledere fra Vejen, Silkeborg, Gribskov og København er involveret.

Læs mere om Flipped Learning på Metropol

Parallelt med projektet har de to professionshøjskoler afsat midler til at gennemføre et opsamlende forskningsprojekt, der skal undersøge metodens betydning i forhold til elevernes læring. Ideen er, at undersøge om eleverne bliver dygtigere.

Efteruddannelsesforløbet  bygger på et mindre forskningsprojekt, der har set på muligheder og barrierer ved brugen af flipped learning i naturfagene.

Læs hele artiklen på Folkeskolen.dk

Ny efteruddannelse i flipped learning

Kontakt

Hvis du vil vide mere om projektet, så kontakt projektlederne Thomas Dyreborg Andersen eller Kristian Kildemoes Foss


--- nyt fra Laura----