Genveje


Ny chef til Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge Ny chef til Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge

NUBU, Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge, får ny videncenterchef den 1. maj i skikkelse af Morten Hulvej Rod. Han kommer fra en stilling som forskningsleder på Statens Institut for Folkesundhed, SDU.

Ny Morten Hulvej Rod

Af Anne Trap-Lind | den 16. marts 2017

Morten Hulvej Rod kommer til at stå i spidsen for de stærkeste forskningskræfter, der arbejder med udsatte børn og unge, når han den 1. maj tiltræder som chef for NUBU, Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge. NUBU forsker i professionelle handlinger, der forandrer og forbedrer hverdagen for udsatte børn og unge. 

 - Jeg glæder mig meget til at tage hul på arbejdet som centerchef. Det er et stærkt samarbejde mellem alle landets professionshøjskoler, der står bag NUBU, og det ser jeg frem til at blive en del af, siger Morten Hulvej Rod.

Morten Hulvej Rod har stor erfaring med anvendelsesorienteret forskning, evaluering og forskningsbaseret rådgivning af ministerier, styrelser, kommuner og interesseorganisationer. De seneste år har han forsket i folkesundhed med fokus på ulighed i sundhed, sundhedsfremme og forebyggelse – særligt med fokus på unge i forhold til trivsel og fastholdelse på erhvervsskoler, rusmidler samt unge, der er ramt af alvorlig sygdom.

Stærk forsker med stor ledelseserfaring

Formanden for NUBU’s styregruppe direktør Erik Hygum, VIA UC, fortæller, at et enigt ansættelsesudvalg har valgt Morten Hulvej Rod som centerchef for NUBU ud af et stærkt ansøgerfelt:

 - Morten vil med sine meget stærke forskerkompetencer og store ledelseserfaring være garant for at realisere ambitionen om, at NUBU bliver dét nationale center for udsatte børn og unge, siger Erik Hygum og uddyber, at Morten Hulvej Rods arbejde som videncenterchef for NUBU sker i et samarbejde med UC-sektorens forskere inden for området, med nationale og internationale forskermiljøer, fonde og eksterne samarbejdspartnere.

Morten Hulvej Rod er uddannet antropolog og kommer fra en stilling som forskningsleder for det tværfaglige forskningsprogram "Sundhed og Sociale Forhold” på Statens Institut for Folkesundhed, SDU. Han peger på, at en af de store udfordringer, han ser frem til at arbejde med som videncenterchef, er at styrke videngrundlaget for de fagprofessionelle og samtidig tage højde for den store kompleksitet, der kendetegner området: 


 - I NUBU skal vores forskning gøre en helt konkret forskel for udsatte børn og unge gennem det, at vi styrker de fagprofessionelles store arbejde på området. Det er en opgave, som jeg forholder mig meget ydmygt til, og som jeg samtidig brænder for at være med til at løse.
 
 - Og der er ingen nemme løsninger. Derfor stiller det store krav til os forskere om at levere nuanceret viden, der samtidig er relevant og brugbar”, siger den kommende videncenterchef.

Når Morten Hulvej Rod tiltræder stillingen i NUBU den 1. maj overtager han rollen fra docent Anne Marie Villumsen, der har fungeret som konstitueret videncenterchef siden nyetableringen af centret i løbet af 2016.

LÆS mere om NUBU, Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge