Genveje


Kan man lave is af øl og mel af rødbeder?Kan man lave is af øl og mel af rødbeder?

Ja, hvis man spørger vores seje studerende fra ernæring- og sundhedsuddannelsen, så er det ikke noget problem.

Øl og ølsorbet sundhed og ernæring 2017
Af Tine Julie Tikjøb d. 28. juni 2017

I samarbejde med producenterne Herslev Bryghus, Herslev Grønvirke og Østagergård har de været i det kreative produktudviklingshjørne og udviklet både ølsorbet, ølsirup og en melblanding med dehydreret rødbede:
"Vores gruppe har udviklet en lækker mørklødet sirup, som har base på en øl brygget på hø, i stedet for humle. Det giver siruppen syrlige noter i det søde, som matcher både is, bær og ost på en fin måde," fortæller studerende på ernæring- og sundhedsuddannelsen, Patricia Ely Axelsen, og uddyber:
"Det giver super god mening at studere i samarbejde med producenter i den virkelige verden. Vi får jo et helt unikt indblik i hele den praktiske side af produktionsleddet, som man ikke bare kan læse sig til."

Projektet supplerer teori med praksis

Lektor Christian Coff fra ernæring og sundhedsuddannelsen står bag initiativet. Han har inviteret fødevareklyngen ”En del af Herslev” fra Lejre ind i samarbejdet med studerende fra 5. semester på studieretningen "Fødevarer og ledelse":
"Tanken med projektet er at støtte de studerende i at få teori og praksis til at supplere hinanden på nye innovative måder. Vores mål er jo som uddannelsesinstitution, at de studerende skal kunne bringe ny teori og eksisterende produktion sammen og skabe nyt. De skal som professionsbachelorer i ernæring og sundhed ikke kun teoretisere om fødevarer, de skal virke i producenternes praksis."

Det har været spændende og lærerigt

De to studerende Lisa Emilie Grøndahl og Amanda Lieberoth synes også, at opgaven var både spændende og lærerig: 
”Det spændende var, at vi fik lov til at gå hele vejen fra udvælgelse af råvarer, styring af produktion, markedsføring og helt til salg. Vi startede med en rundvisning og grundig indføring i alle produkterne, og undervejs i produktionen fik vi sparring fra både undervisere og producenter. Det er fx ikke helt let at gå fra lille skala til storproduktion, men vi blev ved at øve os, og er super stolte af resultatet.”

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om projektet, eller høre om mulighederne for at være ny samarbejdsproducent, er du meget velkommen til at skrive til adjunkt, Kirstine Hartvig Mahler på kihm@phmetropol.dk