Genveje


IT-opråb på UddannelsesdebattenIT-opråb på Uddannelsesdebatten

Vi skal opruste på it-kompetencerne i fremtidens folkeskole, sagde forsker Mikala Hansbøl på Uddannelsesdebatten. Fagbladet Folkeskolen var der naturligvis også og har skrevet en uddybende artikel om Mikala Hansbøls it-budskaber til undervisningsbranchen.

Mikala HansbølI weekenden rasede uddannelsesdebatten på seminariet i Nr. Nissum i Vestjylland. Blandt mange prominente talere og hot uddannelsesstof var naturligvis IT i folkeskolen på programmet - nemlig budskabet om, at både lærere og elever i skolen står over for et stort og nødvendigt kompetenceløft de kommende år, hvis vi skal blive medskabende og kritiske borgere i fremtidens moderne samfund og dermed fuldgyldige og aktive samfundsborgere.

Budskabet og historien om, hvordan it i folkeskolen bedst kan udvikle elevernes potentiale og kompetencer kom fra Mikala Hansbøl, docent, ph.d. og underviser på læreruddannelsen op Metropol og medforfatter på en ny rapport om it i fremtidens folkeskole, Coding Class - evaluering og dokumentation.

En journalist udsendt af Folkeskolen var på pletten, da Mikala Hansbøl indledte og afrundede Undervisningsministeriets workshop "Hvordan skaber vi kvalitet med it i undervisningen" 

LÆS artiklen på Folkeskolen.dk: Forsker: elever skal være kompetente med it for at blive kreative og kritiske brugere 

 Læs også nyheden på phmetropol.dk

FOTO: Mikala Hansbøl, privat foto 


--- nyt fra Laura----