Genveje


Ny studieretning på katastrofe- og risikomanageruddannelsenNy studieretning på katastrofe- og risikomanageruddannelsen

Hvordan sikrer man en bygning? En pengetransport? En håndfuld supermarkedsansatte på natarbejde? Katastrofe- og risikomanageruddannelsen barsler med en ny studieretning inden for sikkerhed og sikring. De kommende professionelle er allerede stærkt efterspurgte på arbejdsmarkedet.

 
Af Stine Munk Rasmussen l Den 28. september 2017

Verden har brug for kompetente mennesker, der kan holde hovedet koldt i natur- og menneskeskabte krisesituationer og bidrage med viden om forebyggelse, beredskab og risikoledelse. Katastrofe- og risikomanagere er ganske enkelt med til at skabe et sikkert samfund. 

En ny studieretning med fokus på sikkerhed og sikring er netop skudt i gang. Studerende på katastrofe- og risikomanageruddannelsen har altså fra tredje studieår mulighed for at tone deres uddannelse:

”Den nye studieretning går ind og dækker et behov hos vores aftagere, som efterspørger øget fokus på sikring og sikkerhed”, fortæller uddannelsesleder Lars Pagter Zwisler og uddyber:

”Det kan fx handle om sikring af virksomheder – hvordan forebygger vi, at uvedkommende får adgang til et lukket område? Hvis de på en eller anden måde får adgang til området, hvordan sikrer vi så, at de ikke kommer ind i bygningen – eller de forretningshemmeligheder bygningen rummer? Men det kan også handle om kameraovervågning eller sikring mod skybrud. Og sidst men måske allervigtigst – hvordan sikrer vi fortsat drift, hvis uheldet først er ude, og vi står med et massivt it-nedbrud som følge af vandskade eller hærværk?”

De studerende skal opbygge masser af faglighed. Men katastrofe- og risikomanageruddannelsen handler også om personlig udvikling – man skal kunne bevare roen, finde løsninger og organisere sig ud af en kaotisk situation.

”De første sikringseksperter bliver først udklækket om godt tre år – men vi er allerede i gang med at tage de første skridt på uddannelsen. Og er i tæt dialog med aftagerne og relevante aktører,” siger Lars Pagter Zwisler.

Læs mere om katastrofe- og risikomanageruddannelsen​

​De to studieretninger på katastrofe- og risikomanageruddannelsen

Studieretning i beredskab
Beredskabsfaglig kriseledelse: som bl.a. indeholder stabsarbejde, operativ ledelse i national og international indsatser, beredskabsfaglig jura og sagsbehandling samt risikoledelse
Strategisk forebyggelse: Fagområdet indeholder forebyggelsesstrategier, forebyggelsesværktøjer, adfærdspåvirkende kampagner og beredskabsfaglig innovation.

Studeretning i sikkerhed og sikring
Sikring som bl.a. indeholder sikring af bygninger, projektering, forsikring, transport og logistik i relation til sikring og jura, samt risikoledelse.
Sikkerhed som bl.a. indeholder trusselsbilleder lokalt, nationalt og internationalt, adfærdspåvirkende kampagner og sikkerhedsforståelse.