Genveje


Ungt folkemøde med masser af meningUngt folkemøde med masser af mening

Den 7. og 8. september deltog Metropol i Ungdommens Folkemøde. Trods silende regnvejr og mudder til anklerne var stemningen i top hos de studerende, der kastede sig engageret ind i mødet med gymnasieelever, efterskoleelever og folkeskoleelever i Søndermarken.

Af Stine Munk Rasmussen l Den 13. september 2017

Nutidens problemer skal løses af fremtidens borgere – sådan lyder det fra arrangørerne af Ungdommens Folkemøde, der løb af stablen i Søndermarken den 7.-8. september. Sammen med de øvrige professionshøjskoler var Metropol på pletten for at diskutere de kommende års samfundsindretning med massevis af unge mennesker – langt de fleste spørgelystne og sulte på meningsskabende dialog. Udover en planlagt workshop om fremtidens velfærdsteknologi, var der åbent telt begge dage med mulighed for at møde både ansatte og studerende, der til hverdag huserer i professionshøjskolesektoren. 


To dages silende regn og mudderbad var ikke nok til at stoppe demokratifestivalen under trætoppene i Søndermarken – 30.000 gæster over to dage siger arrangørerne. Her diskuterer Mette Nielsen tryghed med en håndfuld af dem. Foto: Stine Munk Rasmussen.

Dialog om det de fleste frygter

Mette Nielsen er studerende på katastrofe- og risikomanageruddannelsen – sammen med medstuderende Anton Holst fik hun lange og gode samtaler med unge om tryghed i samfundet. Sammen tog de pulsen på de fremmødtes frygtforestillinger med en slags barometermåling af trygheden. Det er mange af de samme ting, vi frygter, men har vi grund til det?

”Vi spurgte ind til flere ting. Er de bange for terror? Eller for at flyve? Frygter de at dele ud af deres liv på sociale medier? Vi kunne så fortælle noget om, hvornår ængstelsen er ubegrundet, og hvornår der kan være noget om snakken. Jeg synes, vi fik nogle rigtig fine og forskellige refleksioner om tryghed fra de unge – og dialogen om frygt var spændende – også for mig, der arbejder med risikovurdering til hverdag,” fortæller Mette Nielsen, som var med begge dage i Søndermarken.  

​Læs mere om katastrofe- og risikomanageruddannelsen

Sæsonens æbler udsat for unge køkkenaspiranter

   
Christian Yde Præstholm er Metropolstuderende i Ernæring og Sundhed – han har sammen med medstuderende og undervisere givet smagen smæk for skillingen på Ungdommens Folkemøde. 

Metropol er partner i projekt ’Madfællesskaberne’, som vil gøre unge mennesker interesserede i (sund) mad og lade dem opdage glæden ved flere fælles måltider. Projektets madcykel var også til Ungdommens Folkemøde. Cyklen er et fuldt udstyret køkken på fire hjul, hvor studerende i Ernæring og Sundhed gav inspiration til unge køkkenaspiranter – fx med en sanseworkshop om de forskellige æblesorter og fri leg i køkkenet med sæsonens råvarer. Her var æbler også en del af menuen:

”Jeg har faktisk ladet de unge selv tage alle beslutninger og blot vejledt med et par spørgsmål undervejs,” fortæller Christian Yde Præstholm, der studerer Ernæring og Sundhed på Metropol. Christian har udtænkt aktiviteterne under Ungdommens Folkemøde, og han er begejstret for de fremmødtes engagement: 

”Selv i silende regnvejr har de sammensat lækre salater, supper og desserter. Helt uden brok over vejret og med masser af mod på nye smagssammensætninger – fx fik vi en fin dessert ud af tomater kogt med vanilje.”

Læs mere om madfællesskaberne