Genveje


Science viser vejenScience viser vejen

Naturvidenskab i uddannelsessystemet er på dagsordenen i disse år. Årets STEM-rapport anbefaler, at børn og unge motiveres mere - og det er lige hvad man gør hvert år på læreruddannelsen, hvor man inviterer skoleelever til en interaktiv temauge med Science på Frederiksberg. Se den nye video fra uge 39, 2017.

   
Det vrimlede med børn fra små til store på Science på Frederiksberg. Video: Christian Holmsgaard

Af Anne Trap-Lind| den 5. december 2017

Naturfag har stor bevågenhed fra både politikere, praktikere og erhvervsliv i disse år. Et strategisk udvalg nedsat af ministeriet for børn, undervisning og ligestilling udgav i år STEM-rapporten - STEM for Science, Technology, Engineering og Mathematics - der gav anbefalinger til, hvordan alle børn og unges naturvidenskabelige almendannelse og motivation for at vælge naturvidenskabelige og teknologiske uddannelser og erhverv, skal styrkes. Det skal ske gennem kompetenceløft af lærere og politisk prioritering af naturfagene.

SPF 2017
Foto ATLI


På Metropols læreruddannelse har man hvert år gennem en årrække arbejdet med at vække skoleelevers nysgerrighed for naturvidenskab. Det er sket med naturvidenskabsfestivallen Science på Frederiksberg. I 2017 var temaet Min Nye Verden med en lang række bud på fremtidens naturvidenskabelige scenarier og potentielle løsninger på vores og verdens naturvidenskabelige udfordringer. Og i år lavede vi en lille film, der giver indblik i, hvad skoleelever fra 2. til 8. klasse, deres lærere og lærerstuderende på Metropols læreruddannelse skabte og oplevede i den nye verden. Se filmen herover.

LÆS om naturfag på læreruddannelsen og Advanced Science Teacher Education, ASTE, som læreruddannelsen udbyder.