Genveje


Studerende fra 22 nationaliteter samarbejder om sikre fødevarerStuderende fra 22 nationaliteter samarbejder om sikre fødevarer

Nyt kursus med globalt udsyn er netop skudt i gang. Det tværprofessionelle modul "Food and nutrition security in emergencies and development" kan præstere hele 22 nationaliteter fordelt på 40 studerende.

Det tværprofessionelle modul "Food and nutrition security in emergencies and development" foregår på engelsk og er et samarbejde mellem professionsuddannelserne i henholdsvis 'Global Nutrition and Health' og 'Katastrofe- og risikomanager'. 40 studerende skal beskæftige sig med sikker fødevareforsyning i en katastrofesituation.



22 nationaliteter på plads i klasseværelset

882 millioner mennesker i verden sulter - blandt andet på grund af menneskeskabte krige og naturkatastrofer som jordskælv, tsunamier og skovbrande. Adgang til tilstrækkelige, sikre og billige fødevarer er afgørende for overlevelse i nødsituationer. Hvordan kan professionerne udvikle og implementere god praksis i fødevareprogrammer i forbindelse med konflikter og katastrofer? Det er blandt andet det, de studerende skal diskutere i den kommende tid.

"Når man arbejder tværprofessionelt, er det vigtigt, at man er opmærksom på, at de ord og fagbegreber man taler om, måske bliver opfattet anderledes af studerende fra andre fagområder. Det bliver endnu mere tydeligt, når der er så mange nationaliteter på holdet. Man er mere åben og opmærksom på, at det man siger, kan blive tolket på en anden måde end tiltænkt," siger Maren Marie Egedorf, der er temaansvarlig for kurset. Hun er overbevist om, at de mange nationaliteter vil have en gavnlig effekt på diskussionerne i klasseværelset.

De studerende på holdet kommer fra Sygepleje, Global Nutrition and Health, Ernæring og Sundhed samt Katastrofe- og Risikomanagement. Desuden er der seks udvekslingsstuderende på holdet.