Genveje


Linette TidemannLinette Tidemann

Linette Tidemann

Alder: 27 år
Uddannelsesår: 2014
Modul: 10

Hvorfor vil du være bioanalytiker?
Jeg ser det som en mulighed for at hjælpe mennesker uden selv at stå i forreste række ude hos f.eks. en patient - men i stedet for arbejde bag linjerne. Derudover åbner uddannelsen mange døre både i forhold til fremtidige arbejdspladser, men også i forhold til efteruddannelse.

Hvad er dit yndlingsfag?
Jeg har mange fag, som jeg er glad for. Først var det bioorganisk kemi, men så opdagede jeg biomedicin og molekylær biologi, og nu er jeg optaget af immunologi. Det er alle fag, hvor jeg har mulighed for at fordybe mig og grave dybere, hvis jeg får lyst til det. Jeg affinder mig ikke med at få at vide ”at sådan er det bare.” Det er helt vildt at tænke på alle de processer, der sker i kroppen – hvordan én lille ting kan have indflydelse på utrolig mange reaktioner. Det er fascinerende.

Hvordan var det at være i praktik første gang? 
Det var skræmmende og spændende på én gang. Jeg var på en biokemisk afdeling, hvor vi lærte om de apparater, som blod analyseres på. Jeg var også med på morgenrunder og tog blodprøver på rigtige mennesker – og ikke på en arm af gummi, som vi ofte øver os på.

Hvor har du ellers været i praktik?
Jeg var også på en klinisk fysiologisk og nuklearmedicinsk afdeling, som jeg ikke troede, ville være noget for mig, da der er meget patientkontakt. Men jeg tog fejl. Jeg elskede den afdeling, og jeg skal derhen igen her på modul 10 og 12. Og forhåbentlig kan jeg få lov til at skrive bachelor der.

Det fedeste er helt klart, at en stor del af uddannelsen foregår ude i klinikkerne, og uddannelsen er så bred.

Bruger du meget tid på forberedelse? 
Det er meget forskelligt. I starten brugte jeg mange timer på at læse lektier. Men i takt med, at jeg fandt en god studieteknik, læser jeg ikke nær så meget i dag. Det afhænger selvfølgelig også af emnet. Nogle emner forstås hurtigere end andre. Som tommelfingerregel bruger jeg 37 timer ugentlig inklusiv skemalagte timer.

Hvad er det fedeste ved uddannelsen? 
Det fedeste er helt klart, at en stor del af uddannelsen foregår ude i klinikkerne, og uddannelsen er så bred. Derudover er det rigtig rart, at langt de fleste undervisere altid har tid til at hjælpe, hvis der er behov for det.  Der er også mulighed for at få indflydelse på studieforløbet og være med til f.eks. at forbedre kommunikationen mellem de studerende og ledelsen, fordi vi har et veletableret Bioanalytikernes StudieRåd.

Tænker du på efter- og videreuddannelse? 
Ja, det gør jeg, men ikke lige med det samme. Jeg vil gerne lige finde ud af, hvilken specialeretning der tiltaler mig mest, før jeg uddanner mig yderligere.

Hvor arbejder du om 10 år?
Jeg vil gerne undervise på uddannelsen eller i klinikken, måske endda begge steder, hvis jeg er heldig.