Genveje


Stefan JarlStefan Jarl

Alder: 21 år
Uddannelse: Bioanalytikerstuderende
Semester:  6. Modul.

Hvorfor vil du være bioanalytiker?
Den primære grund til, at jeg vil være bioanalytiker, er fordi jeg ønsker mig en uddannelse, hvor jeg lære om humanbiologi, biomedicin og arbejde i et laboratorium. En anden god grund til mit valg af uddannelsen er, at den giver mange muligheder. Jeg kan vælge at læse videre, når jeg er uddannet bioanalytiker, men jeg kan også vælge at komme ud på arbejdsmarkedet efter de 3 1/2 år bacheloren tager. Det er vigtigt for mig at have muligheder til den tid. 
 
Hvad er dit bedste fag, og hvorfor?
Mit yndlingsfag er biomedicin. Det er virkelig spændende at lære om, hvordan sygdomme rammer vores krop, lære dybdegående om hvordan de udvikler sig og helbredes. 

Dog var det rigtig lærerigt og rart at komme ud tidligt i uddannelsesforløbet og opleve hvordan bioanalytikere arbejder i et hospitalslaboratorie.

 
Hvordan var det at være i praktik første gang?   
Første gang jeg var i praktik var på en klinisk biokemisk afdeling på Køge Sygehus. Det var et to-ugers forløb, derfor var der mange nye indtryk og ting, der skulle opleves på kort tid. Dog var det rigtig lærerigt og rart at komme ud tidligt i uddannelsesforløbet og opleve, hvordan bioanalytikere arbejder i et hospitalslaboratorie. På den måde har man et bedre billede af, hvad det egentlig er at være bioanalytiker. 
 
Bruger du meget tid på forberedelse?
Det er meget forskelligt fra uge til uge, hvor meget der skal laves. Nogle uger kan være lidt pressede, og i andre er der mindre læsning og opgaver. Jeg synes, bioanalytikeruddannelsen er et studie, hvor man ikke bliver bombarderet med læsning og har tid til fritid ved siden af studiet. Det selvfølgelig vigtigt at man laver sit hjemmearbejde - ellers kommer man bagud.

Hvad vidste du ikke om uddannelsen?
Jeg vidste ikke, at der på uddannelsen bliver vekslet mellem flere forskellige undervisningsformer. Der er fx klasseundervisning, forelæsninger, gruppearbejde, øvelser, workshops osv. Man bliver aldrig træt af at studere fordi der hele tiden er afveksling mellem den måde man får sin viden på.

Man bliver aldrig træt af at studere fordi der hele tiden er afveksling mellem den måde man får sin viden på.

Hvad er det fedeste ved uddannelsen?
Det fedeste ved uddannelsen er for mit vedkommende at lære en masse biologi. Derudover skal det nævnes at der er et godt socialt miljø på campus, hvilket er fedt at være en del af.
 
Tænker du på efter- og videreuddannelse?
Jeg overvejer at efteruddanne mig, jeg kunne måske godt tænke mig en kandidat i humanbiologi eller biomedicin.
 
Hvor arbejder du om 10 år?
Min drøm er at blive underviser og evt. undervise andre bioanalytikerstuderende i klinikken eller måske her på skolen.