Genveje


FagFag

Du skal igennem mange fag som fysioterapeutstuderende

Blandt andet stifter du bekendtskab med:

Fysioterapiteori- og metode

Fysioterapifaget tager udgangspunkt i menneske, krop og bevægelse. Den studerende skal blandt andet øve færdigheder inden for undersøgelse af specifikke bevægelser, test af led og muskler samt arbejde med at opbygge behandlings- og træningsprogrammer. Faget favner vidt og dækker også sundhedsteknologi, samarbejde med andre faggrupper samt kunnen inden for videnskabsteoretiske metoder.

Anatomi

I anatomiundervisningen lægges hovedvægten på bevægeapparatet, dvs. kroppens knogler, led og muskler samt karsystemet og nervesystemet.

Fysiologi

Fysiologi tager sit udgangspunkt i den basale humanfysiologi. Herfra arbejdes der videre med grundlæggende biomekaniske principper samt arbejds-, trænings- og ernæringsfysiologi. Undervisningen danner baggrund for vurderinger i forbindelse med undersøgelse og analyse af patienters/klienters fysiologiske funktioner, ved behandling af funktionsforstyrrelser og anvendelse af træningsprincipper.

Sundhedspsykologi

Sundhedspsykologi har den terapeutiske relation mellem fysioterapeut og borger i et behandlingsforløb som et vigtigt omdrejningspunkt. Den studerende skal tilegne sig viden om, hvad der skal til for at kunne styre behandlingsforløbet gennem en effektiv kommunikation og et samarbejde, hvor både fysioterapeut og borger respekteres som de hele personer, de er. Psykologifaget har også til formål at lære den studerende at reflektere over sin egen læring, således at denne kan lære at samarbejde med andre studerende og bl.a. derved blive en mere effektiv studerende.