GenvejeHar du lyst til at se mere? Se hele filmen om jordemoderuddannelsen.

JordemoderJordemoder

Vær en vigtig del af en enestående begivenhed - bliv jordemoder!

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole.

Professionshøjskolerne UCC og Metropol er fusioneret. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole.

Jordemoderuddannelsen på Metropol uddanner dig til at rådgive, støtte og behandle gravide. Som jordemoder får du lov til at være sammen med mennesker, der oplever noget helt særligt - nemlig deres barns fødsel. Du spiller en vigtig rolle i kraft af den støtte og omsorg, du giver til den fødende og hendes partner. Læs mere om uddannelsen

Hvis du skal starte på uddannelsen, kan du allerede nu læse lidt om din studiestart.​

Job som jordemoder

Jordemoderens virksomhedsområde rummer mere end blot fødsler. Du kan arbejde med hele spektret af reproduktiv sundhed, rådgive om samliv og prævention, konstatere graviditet samt støtte, rådgive, behandle og give omsorg til den gravide og hendes partner. Jordemødre arbejder også med fertilitetsbehandling, obstetriske scanninger og sundhedsfremme.

Som jordemoder varetager du selvstændigt den normale, spontant forløbende fødsel, enten på sygehuset eller i hjemmet. Hvis der opstår  komplikationer under graviditet og fødsel, samarbejder jordemoderen med en læge. Efter fødslen varetager jordemodermoderen omsorgen for den nybagte familie. Jordemoderens arbejde er ofte afvekslende og uforudsigeligt, men det kan også indeholde mere rutineprægede elementer, som fx de administrative opgaver efter fødslen.

For det meste går det godt, men indimellem er der også oprivende og sørgelige oplevelser, som fx forældre der mister deres barn. Her skal du som jordemoder have et stort menneskeligt overskud og gode empatiske evner, for at kunne støtte familien på en professionel måde gennem en svær periode.

Læs mere om job og karriere

Uddannelsen

Jordemoderuddannelsen tager 3½ år, og du bliver professionsbachelor i jordemoderkundskab. Halvdelen af uddannelsen foregår ude i praksis - du kvalificerer dig til at arbejde som jordemoder i den virkelige verden.

Læs mere om uddannelsen.