Genveje


LaborantLaborant

En efterspurgt profil med fokus på teknologi

UCC og Metropol er blevet til Københavns Professionshøjskole.

Professionshøjskolerne UCC og Metropol er fusioneret. Hvis du bliver optaget på en af vores uddannelser, kommer du derfor til at gå på Københavns Professionshøjskole.

En varieret uddannelse, undervisning i state of the art-laboratorier og udblik til spændende forskning. Laboranter er stærkt efterspurgte på arbejdsmarkedet, og med den kortere videregående uddannelse er der mange jobmuligheder. Lægemidler er Danmarks største eksportvare, og medicinalindustrien er blot én af de brancher, der i øjeblikket efterspørger laboranters analytiske kompetencer. 

Laborantuddannelsen gør dig i stand til at arbejde med forskellige analyseudstyr og analysemetoder i laboratoriet. Når du drikker et glas mælk, spiser en yoghurt, tænder for din computer, bruger sololie eller maler en væg, bruger du produkter, som på et eller andet tidspunkt er undersøgt af en laborant. Laborantens arbejdsopgaver står højt på dagsordenen både i medierne og hos offentligheden. Tænk bare på fødevaresikkerhed, genteknologi og retsmedicin.

Læs mere om uddannelsen.

Job som laborant

Vil du finde sammenhænge i store mængder data og være med til at fremstille fremtidens lægemidler? Analysere indholdet i det vi spiser og drikker? Hjælpe retsmedicinere med at opklare forbrydelser?

  • Laborantprofilen er stærkt efterspurgt på arbejdsmarkedet og der er gode jobmuligheder inden for mange brancher. Mange laboranter finder job i det private erhvervsliv – fx medicinalindustrien, fødevareindustrien og den kemiske industri. Fælles for alle job er, at din faglige indsats vil være helt afgørende for at få en løsning på et højt kvalitetsniveau
  • Laborantuddannelsen i København har state of the art-laboratorier og avanceret analyseudstyr – du er derfor godt klædt på til fremtidens arbejdsmarked. 

Læs mere om job og karriere.

Uddannelsen

Laborantuddannelsen er en kortere videregående uddannelse, der er normeret til 2½ år.

Hvis du skal starte på uddannelsen, kan du allerede nu læse lidt om din studiestart.​

Metropol garanterer feedback til de studerende

Metropol garanterer, at de studerende på alle uddannelserne fremover skal tilbydes feedback på alle større skriftlige opgaver