Genveje


StudiemiljøStudiemiljø

Selvom vi er Danmarks største laborantskole, er vi en lille afdeling i det store Metropol.

Det meste af vores undervisning er samlet i en mindre del af Campus, hvilket medfører at vi alle kender hinanden. De studerende evaluerer vores studiemiljø til at være godt, og det sammen med hjælpsomme og engageret medarbejdere gør, at skolen er et rart sted at være.

I starten af studiet, bruges der en del energi på at etablere studiegrupper, som kan være en stor hjælp i starten til det rent faglige. Senere danner mange selv studiegrupper med både stort fagligt og socialt udbytte. Desuden har skolen en god kantine, et stort bibliotek, en gymnastiksal og gode selvstudiefaciliteter.

De studerende på campus har desuden deres eget studenterhus, hvor de studerendes foreningen Studenterhuset Metropol arrangerer bl.a. fredagsbar, fester, koncerter, foredrag og andre sociale arrangementer. Her er der mulighed for at møde studerende fra de andre uddannelser på campus.

MetropolGuides

Du kan finde de såkaldte MetropolGuider på Sigurdsgade. Det er studerende, der er ansat til at hjælpe dig med alt det, der handler om at være ny studerende et nyt sted. Hvilke muligheder der er, hvordan man gør og hvilke sociale tilbud, der er. Du kan finde MetropolGuiderne i hjørnet overfor receptionen ved hovedindgangen. Du kan kende dem på deres turkise t-shirts.

Studenterhuset Metropol

Studenterhuset Metropol arrangerer fredagsbarer og fester for hele Campus Rådmandsmarken. Studenterhuset Metropols bar hedder Sigurds Bar og ligger på Sigurdsgade 36. Fredagsbaren er der, hvor du kan møde dine medstuderende i et mere afslappet miljø og dyrke det sociale samvær. Du kan fx udfordre dine studiekammerater i bordfodbold, brætspil og andre aktiviteter. Fredagsbaren har åbent de fleste fredage fra kl. 13 til 03.

I starten af hvert semester er der introfest, hvor de nye studerende kan lære de gamle bedre at kende. I løbet af hvert semester bliver der også holdt temafester, med alt fra Casino Night til Full-moon party. 

​Hvis du vil vide mere om Sigurds Bar så find os på Facebook

 

 

Spørgsmål og svar

 • Har man ferier på samme tidspunkt som ungdomsuddannelserne og grundskolerne?

  Nej, det kan du ikke forvente.

  Semesteret starter omkring 1. september, og 1. februar. Der har de sidste mange år været afholdt efterårsferie (uge 42) og påskeferie, men der har ikke været afholdt vinterferie.

  Til gengæld starter sommerferie perioden omkring 1. juli.

 • Kan man have et fritidsjob ved siden af studierne?

  Laborantuddannelsen er et fuldtidsstudium, og du skal derfor forvente, at du som minimum skal bruge tid svarende til en almindelig arbejdsuge, dvs. som minimum 37 timer pr. uge.

  De fleste studerende planlægger deres forberedelse, så de har mulighed for evt. at have et weekendjob ved siden af studierne.