Genveje


Gitte Espenhein PoulsenGitte Espenhein Poulsen

 

Hvorfor vil du være laborant?
Jeg synes det er enormt spændende at forske og undersøge ting, og som laborant kan man virkelig undersøge ting ned til mindste detalje. Min store interesse er inde for det bioteknologiske, hvor man bl.a. får indblik i de celler som vi selv består af.

Hvad er dit bedste fag, og hvorfor?
Det er helt klart celledyrkning. Her får man en forståelse for f.eks. bakterier og hvordan de kan gøre os syge. Man får også en god forståelse for dyre- og menneskeceller, og det er helt klart derfor jeg har været glad for dette fag. Jeg får en bedre forståelse af min egen krop og de sygdomme jeg måske løber ind i. Lige nu er vi i gang med lægemidler som jeg har glædet mig til at komme i gang med, så jeg håber at det lever op til mine forventninger, og måske bliver mit nye yndlingsfag.
 
Bruger du meget tid på forberedelse?
Det er et fuldtidsjob at gå på laborantuddannelsen. Men hvis man læser et par timer hver dag, kan man faktisk holde weekend med god samvittighed.

Hvis man læser et par timer hver dag, kan man faktisk holde weekend med god samvittighed.

Hvad vidste du ikke om uddannelsen?
Jeg vidste faktisk ikke ret meget om uddannelsen da jeg startede, ud over at man skulle være på skole i 1½ år, hvor efter man kom ud i en virksomhed i 1 år.
 
Hvad er det fedeste ved uddannelsen?
Det gode ved laborantuddannelsen er, at den er meget bred. Man kommer rundt om mange ting inden man skal vælge hvilke fag og retning man vil specialisere sig i. Derudover er det ikke så længe man skal være på SU, hvilket kan være hårdt når man har mange faste udgifter.
 
Tænker du på efter- og videreuddannelse?
Ja men det bliver ikke lige foreløbig. Det er tredje uddannelse jeg tager, så nu vil jeg gerne ud og arbejde og tjene nogle "rigtige" penge:-)
 
Hvor arbejder du om 10 år?
Lige præcis hvor jeg ser mig selv arbejde om 10 år, ved jeg ikke helt. Men jeg tror og håber på at jeg sidder med noget forskning og udvikling af ny medicin mod livstruende sygdomme.

Jeg tror og håber på, at jeg sidder med noget forskning og udvikling af ny medicin mod livstruende sygdomme.