Genveje


ForeningerForeninger

Der er et rigt foreningsliv på læreruddannelsen på Frederiksberg. Der er uanede muligheder for at være aktiv og deltage i en række kulturelle, sportslige og sociale aktiviteter.

SolTinget

SolTinget er en studenterpolitisk forening. Vi tager hånd om de problemer, de studerende måtte have under deres uddannelse. Det gør vi blandt andet ved at holde møder med instituttets ledelse, hvor vi repræsenterer de studerende. Det gælder alt fra fejl i eksamensbeskrivelsen til at få en vandfontæne i kantinen. Hos os behøves man ikke at have en bestemt politisk holdning eller have erfaring med studenterpolitik - man skal blot være interesseret i at gøre en forskel for sig selv og sine medstuderende, sådan at læreruddannelsen bliver endnu bedre.

Kultus

Kultus er vores festudvalg! Her er plads til alle, der er klar på at trylle en fest frem! Vi har forskellige udvalg, som sørger for at alt spiller kl. 22, når resten af instituttet kommer til fest. Vi løfter i flok, og vi forventer derfor, at du er klar til at hjælpe dine medstuderende i festudvalget, så vi sammen kan give alle en fed oplevelse. De festligste hilsner Kultus - Dit festudvalg. Læs mere på festudvalgets facebookside

FredsLounge 

"Teachers get happier when they get their coffee". I FredsLounge laver vi hyggelige arrangementer for studerende på læreruddannelsen på Frederiksberg, hvor vi mødes over lærerens sorte guld, kaffen, og hvor alkohol ikke er omdrejningspunktet. Vi hygger med alt fra juleklip, konkurrencer i form af Den store bagedyst, til bogsalg, banko og fodbold på storskærm. Alle er velkommen til hjælpe eller komme med ideer til arrangementer i FredsLounge.

FredSIF

FredSIF er de studerendes idrætsforening, som ledes af idrætsstuderende med baggrund som udøvende, og som har erfaring indenfor sportsledelse. Idrætsforeningen er voksende - og som lærerstuderende på Nyelandsvej koster et årligt medlemskab inkl. alt 250 kr. - derfor fredsif.com.

FredsBlad 

FredsBlad er læreruddannelsen på Frederiksbergs egen studieavis. Bladet laves af os og er til for os. Vores formål er at være med til at samle og inspirere med spændende artikler gennem vores to årlige udgivelser, der forsøger at sætte fokus på relevante problemstillinger, både på studiet og i den virkelige verden. 
Arbejdet på FredsBlad består i interviewarbejde, idéudvikling, debatter (både i bladet og på redaktionen) og en masse andet. Alt dette foregår gerne over en kop kaffe og en kage.

SolBær

SolBær er vores grønne havefællesskab. Vi er drevet af interesse og nysgerrighed for natur og bæredygtighed, samt hvordan man kan bruge haven som et alternativt klasserum i alle fag. Sammen udforsker, opdager, afprøver og lærer vi om økologisk havedyrkning ved i praksis at dyrke grøntsager i foreningens højbede, og der er plads til alle uanset grønne fingre.

FredsTeater

FredsTeater står for den årlige teaterforestilling på læreruddannelsen på Frederiksberg. Vi skriver og producerer selv alt fra manus og sange til kostumer og lysdesign. Vi er en social forening, der gerne tager på ture og til arrangementer sammen, og som selvfølgelig står sammen om at få en fantastisk forestilling op at stå. Så har du en skuespiller gemt i maven, en flair for scenografi og design, er den fødte instruktør eller har teknisk fingersnilde, så vær med i FredsTeater! Læs mere på foreningens hjemmeside.

FredsJam 

FredsJam er musikforeningen på læreruddannelsen på Frederiksberg. Vores formål er at have et hyggeligt og udviklende musikalsk fællesskab i højt humør og at brede musikoplevelser ud til de øvrige studerende og ansatte i huset gennem koncerter, happenings og indslag ved fællessamlingerne. Vi rummer både musikalske nybegyndere og erfarne rotter.

FredsKFS

På Nyelandsvej er vi nogle kristne, der mødes jævnligt for at bede sammen, snakke om studiet og arrangere forskellige arrangementer. Gruppen er tilknyttet Kristeligt Forbund for Studerende (KFS), som er en landsdækkende, kristen studenterorganisation.

FredsPOESI

Dette er en forening for dem, der ønsker at styrke deres kendskab til dansk og international poesi. Det kræver ikke noget at være med udover en naturlig forkærlighed for humlen i livet: den sprudlende, og til tider iskolde, gode poesi. Formålet med FredsPOESI er, at studerende kan møde op til diverse poesiaftener og arrangementer og smage på lidt poesi. Dertil kommer, at man frit kan udveksle poesi (af den våde slags). For at blive optaget som medlem skal man blot møde op til en poesiaften og smide en 20’er for et års medlemskab. Læs mere på Facebook

Stjernefrø

Vi er en forening, som ønsker at fremme og udvikle børns musikglæde. Omdrejningspunktet i Stjernefrø er et tilbagevendende musikevent, der afholdes på læreruddannelsen på Nyelandsvej, hvor børn på mellemtrinnet fra to til tre skoler i københavnsområdet er inviteret til at fremføre MGP-sange med et live-band for et stort publikum.

Hvorfor hedder foreningerne Fred ...?

Læreruddannelsen på Nyelandsvej hed tidligere Frederiksberg Seminarium. Derfor har foreningerne ofte "Fred ..." i deres navn.